Vitello tonnato met kaaskoekjes

Vitello tonnato met kaaskoekjes

Vitello tonnato met kaaskoekjes. Deze combinatie heb je vast nog nooit op? Het leek mij lekker om bij dit gerecht een knapperige en zoute toevoeging te doen. En wat is er nou lekkerder dan kaas? Haha, ik ben echt gek op kaas! Maar dat had je vast al begrepen aan de vele recepten met kaas hier op mijn site. Je maakt de knapperige kaaskoekjes heel makkelijk zelf. Als je de kaaskoekjes wat eerder maakt, dan laat je ze eerst afkoelen en dan kun je ze vervolgens bewaren in een goed afgesloten Tupperware bakje. 

Deze vitello tonnato met kaaskoekjes is een uitgebreid voorgerecht. Ik heb dit gerecht niet als voorgerecht geserveerd, maar als brunch- lunchgerecht bij een uitgebreide Paasbrunch. Ik heb gewoon een groot bord gemaakt en iedereen kon er wat vanaf pakken om op een lekker afgebakken broodje te doen. Super lekker! Dus of je dit nou voor de lunch, als voorgerecht of met Pasen serveert, je gasten (en jijzelf uiteraard, laten we onszelf vooral niet vergeten) zullen je dankbaar zijn. 

Vitello tonnato met kaaskoekjes

Vitello tonnato met kaaskoekjes

Dit heerlijke gerecht is al in 20 minuutjes klaar!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 6

keukenapparatuur

  • 1 keukenmachientje (of staafmixer)

Ingrediënten
  

  • 200 gram fricandeau
  • 1 blikje tonijn in olijfolie
  • 4 el. yoghurtmayonaise
  • 0,5 el. citroensap
  • 2 el. kappertjes
  • 8 stuks ansjovisjes (uit blik of potje)
  • 5 el. halfvolle slasaus
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 50 gram rucola

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Leg een ovenpapiertje op een bakplaat en leg daar 6 gelijke hoopjes kaas op. Leg ze zo neer dat er voldoende ruimte tussen zit en zodat de hoopjes rond zijn.
  • Bak de kaas in 10 minuten af en laat de kaaskoekjes dan rustig afkoelen.
  • Doe de tonijn, mayonaise, citroensap, slasaus, de helft van de kappertjes, 1/3 van de ansjovissen en wat peper in een kom en meng met een staafmixer tot een crème (of gebruik een keukenmachientje).
  • Leg rucola op een bord en wat plakjes fricandeau daar bovenop.
  • Doe er wat tonijn-crême op, nog wat kappertjes en leg er een ansjovis doorgesneden op.
  • Breek een kaaskoekje doormidden en steek met de platte kanten in de crème.
  • Maak eventueel af met nog een paar blaadjes rucola.
Trefwoord fricandeau, kappertjes, Tonijn

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven