Witlofsalade met peer en geitenkaas. Ik heb al vaak witlofsalades gegeten, het is makkelijker en lekkerder (vind ik dan ☺️) als warme witlof. Deze variant stelde ik samen met wat left-overs en dat is een echte topper geworden! Ik heb er naast peer en geitenkaas namelijk ook cashewnoten, rozijnen en een balsamico-dressing bij gemaakt. Echt zo lekker!
Een warme witlofschotel met flink wat gegratineerde kaas vind ik overigens ook wel lekker hoor. Maar een salade heeft wel mijn voorkeur. Het is supersnel klaar en ik hou wel van die knapperige structuur die de witlofsalade heeft. Deze salade hebben wij gegeten met wat ovenfrietjes erbij maar het is ook echt een volwaardige maaltijdsalade hoor. Geniet van dit snelle en slanke recept.
Witlofsalade met peer en geitenkaas
Deze heerlijke salade bevat 125 gram groenten en 50 gram fruit per persoon.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 15 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Belgisch
Porties 2
calorieën 365 kcal
Ingrediënten
- 2 stronken witlof
- 2 el. rozijnen
- 1 stuk peer
- 90 gram geitenkaas
- 2 el. ongezouten cashewnoten
- 1 el. honing
- 1 el. balsamico
Instructies
- Snij de witlofstronken in de lengte twee keer en snij de bittere kern er uit.
- Was in een vergiet en snij de witlof vervolgens in grove stukken.
- Was en snij de peer in stukjes (laat de schil zitten voor extra smaak en vezels).
- Meng in een schaaltje de honing met de balsamico. Snij de geitenkaas in plakjes
- Pak een saladeschaal en doe daar de witlof, rozijnen, peer, stukken geitenkaas en cashewnoten in.
- Serveer de balsamico-dressing ernaast of er al overheen.
Trefwoord Balsamico, Cashewnoten, Geitenkaas, Witlof
Wat een heerlijke salade! Ook erg lekker met de dressing erbij. Dit wordt een blijvertje. 🙂
ja, lekker is deze he? Hier staat hij ook regelmatig op tafel :).