Ik hou enorm van de Aziatische keuken. Ik heb in dit Aziatisch recept met mango en avocado eens wat nieuws geprobeerd. Ik heb rijstvellen gebakken in plantaardige olie. Ze krullen dan op en worden knapperig.
Het bakken van rijstvellen zag ik al veelvuldig op Instagram voorbij komen. Het wellen en vullen van rijstbladen vind ik altijd heel lastig maar wel superlekker dus dacht ik ‘dan probeer ik het ook eens te bakken’. En dat bleek vele malen makkelijker dan die plakkerige, gewelde rijstvellen kan ik je vertellen! 🙂 En het is ook superlekker, maar dat vind ik van alle Aziatische gerechten. Eet er in dit geval alleen niet teveel want je bakt het natuurlijk wel in vet.
Wij hebben dit als hoofdmaaltijd gegeten en aten er toen twee per persoon. In dit recept heb ik het als voorgerecht voor vier personen gemaakt omdat dit wel heel erg leuk presenteert als je eters krijgt, vind je niet? En dan kun je in de hoofdmaaltijd weer lekker veel groenten verwerken.
Geniet van dit Aziatisch recept met mango en avocado, garnalen, noedels, Aziatische smaakmakers op een knapperig rijstvel!
Aziatisch recept met mango en avocado
Ingrediënten
- 4 stuks rijstbladen
- 100 gram noodles
- 1 stuk avocado
- 100 gram mango
- 100 gram gekookte grote garnalen
- 0,5 el. sojasaus
- 1 tl. sesamolie
- 1 tl. sesamzaadjes
- 1 laagje zonnebloemolie (om in te bakken, mag ook andere plantaardige olie zijn)
Instructies
- Kook de noedels volgens verpakking.
- Maak de avocado en mango schoon en snij in stukjes.
- Verwarm een laag olie in een pan en check of het heet genoeg is door wat waterdruppels in de olie te laten vallen. Als het flink sist is de olie heet. Leg een rijstblad in de pan, als deze wit gebakken is (dat gebeurt heel snel) dan kun je hem met een tang eruit halen.
- Leg op een keukenpapiertje en leg er ook een papiertje bovenop om het vet er wat uit te krijgen. Bak ze allemaal op deze manier.
- Als de noedels klaar zijn meng je de sojasaus en sesamolie er doorheen, strooi er naar smaak nog wat zwarte peper over.
- Leg een rijstblad op een bord, doe daar de noedels, mango, avocado en garnalen op. Sluit af met wat sesamzaadjes.