Soep van venkelloof

Soep van venkelloof

Om duurzaam om te gaan met de groenten die ik eet, heb ik een soep van venkelloof gemaakt. Heb je zelf venkel in je moestuin of koop je bij een biologische boer (zoals ik) je groenten? Dan krijg je bij de venkels de volledige plant met flink wat loof erbij. Van het loof kun je heel makkelijk een overheerlijke en gezonde soep maken!

Wat is er gezond aan deze soep?

Ik kijk vanuit de Chinese voedingsleer naar gerechten en deze soep van venkelloof bevat weer veel goeds. Venkel harmoniseert de maag (werkt daarmee versterkend voor je spijsvertering) en verdrijft gas. Heel fijn als je weleens last hebt van opgeblazen buik en het prikkelbare darm syndroom. Maar door je spijsvertering te ondersteunen is het voor iedereen goed! Hierdoor neem je goede voedingsstoffen veel makkelijker op. 

Soep van venkelloof

Alles gebruiken van de venkel

Je kunt ook de uitsteeksels van de knol gebruiken in deze soep van venkelloof. Dat betekent dat je op meer gram uitkomt dan ik, want ik gebruikte vooral het loof voor deze soep, maar dat is geen probleem. Je mixed het sowieso toch met de staafmixer. Het loof zelf wordt niet kleiner door het mixen dus snij dat klein genoeg voordat je het verwerkt. Geniet van deze budgetvriendelijke soep met knoflook en ui vanuit het metaal-element.

Soep van venkelloof

Soep van venkelloof

Gebruik alles van de venkelknollen met dit gezonde recept!
Nog geen beoordeling
Bereiding 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Soep, voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 kommen
Calories 15 kcal

keukenapparatuur

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 75 gram venkelloof (75 gram is van 2 venkelknollen ongeveer)
  • 0,5 stuk ui
  • 1 blokje groentenbouillon (minder zout)
  • 1 teen knoflook
  • 1 liter gekookt water

Optioneel:

  • 100 gram gerookte zalmsnippers

Instructies
 

  • Snij het loof van de venkelknollen, je kunt ook de uitsteeksels gebruiken als je wilt (dan heb je wat meer gram, maar dat is prima, je kunt gewoon het loof van een halve venkel per kom soep rekenen).
  • Was goed en snij klein. Vooral het loof moet je echt klein snijden want die blijven heel, ook na het pureren.
  • Snipper de ui (mag grof) en snij de knoflook klein. Doe wat olie in een soeppan en bak de ui, samen met de knoflook, kort glazig en doe daarna het loof erbij.
  • Roer een paar keer om en bak kort mee. Kook ondertussen het water en voeg dan toe aan de pan, samen met de bouillon.
  • Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Mix daarna met de staafmixer en voeg eventueel nog wat peper toe. Smakelijk!
Serving: 1kom | Calories: 15kcal | Protein: 0.45g | Sodium: 0.2mg | Fiber: 0.75g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 1.5mg | Iron: 0.35mg
Trefwoord bouillon, Knoflook, Soep, ui, Venkel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven