Bloemkoolsoep naar recept van ons mam

Bloemkoolsoep naar recept van ons mam

Ons mam maakte dit vroeger voor ons best vaak, soms dus met bloemkool maar ook met rugstukjes (klinkt goor, ik weet het, maar is echt goddelijk 😁). Ze bond deze soepen (ja, in de verleden tijd aangezien ons pap tegenwooordig altijd kookt😊) met een roux. Niet de gezondste soep dus maar zó lekker!! 🥰 Ik heb er alleen nog een peterselie-olie bij gemaakt en aan toegevoegd en dat bleek een mooie combi.
Heb jij leuke recepten van je moeder (of oma…..of ander familielid) wat je graag maakt?! 😃 Of lekker nog voor je laat maken? 😉

Bloemkoolsoep naar recept van ons mam

Bloemkoolsoep naar recept van ons mam

In deze gezonde soep zit per kom ongeveer 125 gram groenten.
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 minuten
Gang Soep, voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

keukenapparatuur

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 stuks bloemkool
  • 1,5 liter water
  • 1 stuk groentenbouillonblokje (minder zout)
  • 2 eetlepels melk
  • 40 gram bakboter
  • 40 gram bloem
  • 2 tl. nootmuskaat

Peterselie-olie

  • 1 deciliter goede olijfolie (extra vergine)
  • 15 gram platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel citroensap

Instructies
 

  • Snij de bloemkool in even grote stukken.
  • Breng het water aan de kook en kook de bloemkool gaar in 5-10 minuten.
  • Ondertussen maak je de peterselie-olie door alle ingrediënten met een staafmixer of keukenmachientje te mengen.
  • Haal de bloemkool uit het water en meet 1 liter bloemkoolwater af.
  • Pak een andere pan en smelt de boter.
  • Voeg daarna in 1 keer alle bloem eraan toe en roer goed tot een papje.
  • Bak het mengsel even gaar (zo’n 2 minuten, vergeet niet om goed te blijven roeren, evt. met een garde).
  • Doe er dan een klein scheutje bloemkool vocht bij en roer tot het oplost, blijf dit doen. Op een gegeven moment mogen de scheuten water wat groter zijn.
  • Laat tussendoor steeds eventjes koken.
  • Als alles goed gemengd is doe je het blokje bouillon erbij en de nootmuskaat.
  • Op het laatst doe je er de helft van de stukken bloemkool in.
  • Giet op in een kom en maak af met wat peterselie-olie.
  • De rest van de bloemkool gebruik je lekker nog in een ander gerecht natuurlijk! 😉
Trefwoord bloemkool, Kruiden, Soep
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven