Deze broccolisoep met prei en zuivelspread heb ik op een zondagochtend in elkaar gedraaid. Bij mij is het eerder zondag-soepdag dan zondag-bakdag. Ik maak dan een enorme pan voor een hele hoop dagen, ik vries ook wat bakjes in zodat ik een week lang verse soep heb voor bij mijn lunch. Als je ook gaat invriezen, laat dan de zuivelspread er nog even uit, zuivel vriest niet zo fijn in, want dan gaat het schiften.
Een lekkere maaltijdsoep gaat er in het weekend wel in! ✅ Dan heb ik wat minder zin om lang in de keuken te staan en kan ik toch een gezonde maaltijd op tafel zetten met veel groenten. Ik eet er dan het liefst iets van een broodje kruidenboter bij en verder niets. Dus dan neem ik wel een paar grote kommen van deze broccolisoep met prei en zuivelspread. Eet jij vaak soep bij de lunch of als hoofdmaaltijd?
Broccolisoep met prei en zuivelspread
Ingrediënten
- 1 stuk prei
- 650 gram broccoli
- 100 gram kruimige aardappel
- 100 gram zuivelspread bieslook
- 1 teen knoflook
- 1 el. tijm
- 1 stuk groentenbouillonblokje (minder zout)
- 1 liter water
Instructies
- Maak de prei schoon en snij klein.
- Doe wat olie in een soeppan en pers daar de knoflook in uit, voeg de prei toe en bak even.
- Ondertussen snij en was je de broccoli. Ook de stronk voeg je aan de soep toe, schil deze wel eerst even.
- Voeg de stukken broccoli toe aan de pan en voeg wat zwarte peper, het bouillonblokje en 1 liter water toe.
- Schil de aardappel en snij in stukken, voeg aan de soep toe. Ook de tijm kun je toevoegen.
- Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten koken.
- Voeg dan de zuivelspread toe en mix alles tot een gladde soep met een staafmixer.
- Proef uiteraard dan even of je nog wat tijm, peper en/of zout toe wil voegen.