Couscous met lamsgehakt

Couscous met lamsgehaktballetjes

Ik hou op zijn tijd wel van een lekker stukje vlees. We halen dat dan bij een biologische slager en dat verschil proef je wel! Lamsvlees eet ik echt maar één keer per jaar, dat vind ik toch wel zielig maar ook wel heel lekker 🥴. Deze keer gehaktballetjes met een frisse yoghurt-munt-dip ❤️. Geniet van dit gezonde gerecht met veel vezels en groenten. 

couscous met lamsgehakt

Couscous met lamsgehakt

Dit heerlijke kruidige gerecht is goed voor maar liefst 275 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 2
calorieën 525 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 gram volkoren couscous
  • 150 gram lamsgehakt
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk courgette
  • 1 stuk aubergine
  • 0,5 el. paprikakruiden
  • 0,5 el. peterselie (gedroogd)
  • 1 el. korianderzaad (of gemalen)
  • 100 ml. sojayoghurt of kwark
  • 2 takjes verse munt
  • 1 tl. citroensap

Instructies
 

  • Snipper de ui en bak glazig in wat olie.
  • Bereid de couscous volgens verpakking. Vervolgens mag er een eetlepel olijfolie, de paprikakruiden en de peterselie doorheen geroerd worden.
  • Snij de courgette en aubergine in blokjes en bak mee met de ui. Voeg wat peper toe.
  • Vijzel de korianderzaadjes (kan ook met een lepel) en bak mee in de pan met groenten.
  • Doe de yoghurt in een schaaltje, voeg citroensap toe, wat peper en een handje kleingesneden blaadjes munt. Meng goeden zet in de koelkast.
  • Draai balletjes van het gehakt, strooi er wat peper en zout over en bak mooi rondom bruin.
  • Voeg de couscous aan de groenten toe en verwarmalles goed. Eet met de yoghurtsaus.
Trefwoord couscous, vlees, Volkoren
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top