Volkoren couscous met lamsgehakt, courgette, aubergine en een frisse muntsaus. Hoewel ik steeds meer vegetarisch en soms (per ongeluk) vegan eet, hou ik nog steeds van een lekker stukje vlees op z’n tijd. We halen dat dan bij een biologische slager en dat verschil proef je wel! Lamsvlees eet ik echt maar één keer per jaar, dat vind ik toch ook wel zielig maar ook heel erg lekker. Door het biologisch te kopen is mijn schuldgevoel ietsje kleiner ;).
Ik heb gehaktballetjes gemaakt met een frisse yoghurt-munt-dip wat heel goed past bij dit kruidige gerecht. Omdat ik volkoren couscous heb gebuikt en veel groenten, is het een vezelrijke maaltijd geworden. Geniet van deze smaakvolle couscous met lamsgehakt.
Couscous met lamsgehakt
Dit heerlijke kruidige gerecht is goed voor maar liefst 275 gram groenten per persoon.
4.67 van 3 beoordelingen
Bereiding 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 2
calorieën 525 kcal
Ingrediënten
- 100 gram volkoren couscous
- 150 gram lamsgehakt
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk courgette
- 1 stuk aubergine
- 0,5 el. paprikakruiden
- 0,5 el. peterselie (gedroogd)
- 1 el. korianderzaad (of gemalen)
- 100 ml. sojayoghurt of kwark
- 2 takjes verse munt
- 1 tl. citroensap
Instructies
- Snipper de ui en bak glazig in wat olie.
- Bereid de couscous volgens verpakking. Vervolgens mag er een eetlepel olijfolie, de paprikakruiden en de peterselie doorheen geroerd worden.
- Snij de courgette en aubergine in blokjes en bak mee met de ui. Voeg wat peper toe.
- Vijzel de korianderzaadjes (kan ook met een lepel) en bak mee in de pan met groenten.
- Doe de yoghurt in een schaaltje, voeg citroensap toe, wat peper en een handje kleingesneden blaadjes munt. Meng goeden zet in de koelkast.
- Draai balletjes van het gehakt, strooi er wat peper en zout over en bak mooi rondom bruin.
- Voeg de couscous aan de groenten toe en verwarmalles goed. Eet met de yoghurtsaus.
Trefwoord couscous, vlees, Volkoren