Een hartig borrelhapje gaat er bij mij wel in hoor! Ik beperk dat vaak wel tot het weekend (doordeweeks eet ik al chips ;)). En ik ga dan ook niet frituren of grote hompen brie of worst naar binnen werken. Met dit kaasje ben je toch nog verantwoord bezig en ik vind het ook nog eens veel lekkerder! Geitenkaas combineert heel goed met peer of appel, dat eet ik regelmatig in een salade samen. Maar nu dus ook een keer op een broodje als borrelhapje. Ik hou persoonlijk niet van al te zoet en de agavesiroop is subtiel hierbij. Als je het liever wel wat zoeter wilt kunt je uiteraard altijd honing gebruiken (of gewoon wat meer toevoegen).

Geitenkaas met tijm en appel
Dit heerlijke vegetarische borrelhapje is makkelijk en verantwoord.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 10 minuten min
oventijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 10 sneetjes
Ingrediënten
- 1 schijf geitenkaas
- 1 stuks volkoren of meergranen stokbroodje
- 1 el. pijnboompitten
- 2 takjes tijm (of gedroogde tijm)
- 0,5 stuk appel
- 2 tl. agavesiroop (of honing)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg een ovenpapiertje op het bakblik en leg daar de geitenkaas op. Giet de agavesiroop over de geitenkaas.
- Ris de blaadjes tijm van de takjes en verdeel de blaadjes over de geitenkaas.
- Voeg nog een beetje zwarte peper toe en zet voor 5 minuutjes in de oven.
- De laatste 2 minuten voeg je (op het ovenpapier) de pijnboompitjes toe om bruin te worden.
- Was de appel, verwijder de kroos en snij in plakjes.
- Snij het broodje in sneetjes.
- Haal de geitenkaas uit de oven, leg de pijnboompitjes er op en geniet van een broodje met appel en geitenkaas!
Trefwoord Aardappelen, Geitenkaas, Tijm
