Dit overheerlijke basisrecept voor pindasaus is ideaal voor bij de bbq, borrelavond of, zoals mijn man het liefst doet, als dipsaus voor de kroepoek.
Supersnelle saus
Dit basisrecept voor pindasaus gebruik ik zelf al jaren voor bij de nasi, kippendijtjes of bij de bbq. Het is eigenlijk een kwestie van mengen, roeren en proeven en that’s it! In 10 minuten heb je hem al op tafel staan. Ik hou zelf niet zo van pittig eten dus ik doe er niet al teveel cayennepeper in, maar je kunt zoveel toevoegen als je zelf lekker vindt en dit recept helemaal naar je eigen hand/smaak zetten.
Wat is er zo gezond aan pinda’s?
Veel mensen dachten altijd dat pinda’s niet zo gezond zijn omdat ze niet onder de categorie noten vallen. Maar pinda’s bevatten heel veel eiwitten, vezels, onverzadigde vetten, vitamines en mineralen. Uiteraard zijn ze wel heel vet dus grote porties is ook weer niet de bedoeling, maar elke dag een handje ongezouten pinda’s is een supergezond tussendoortje. Lees ook eens het blogartikel ‘gezond eten, de voordelen en tips’ voor nog meer gezonde tips.
Basisrecept voor pindasaus
Ingrediënten
- 5 eetlepels pindakaas (met stukjes, liefst zonder zout)
- 2 eetlepels ketjap manis
- 150 ml. water
- 1 tl. gemberpoeder (of een stukje verse gember)
- 1 teen knoflook
- 1 tl. cayennepeper
- 0,5 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 el. sesamolie
- 1 tl. citroensap
Optioneel:
- 1 el. geroosterde pinda's
Instructies
- Doe alle ingrediënten, behalve de sesamolie, in een pannetje en zet op het vuur.
- Roer goed en verwarm rustig totdat de juiste dikte is bereikt.
- Proef even en voeg dan naar eigen smaak bijv. nog wat cayennepeper en/of citroensap toe.
- Op het laatst roer je de sesamolie erdoor. Lekker met wat geroosterde pinda’s er bovenop.