Naanbrood met kipshoarma

Naanbrood met kipshoarma

Dit gerecht maak ik al jaren in de lente en zomer! Ik vind dit zo lekker en het is supersnel klaar. Deze naanbrood met kipshoarma is ook heel simpel vegetarisch te maken, ik gebruik dan altijd vegetarische kipstukjes maar de marinade is gewoon hetzelfde. 

Volgens de Chinese voedingleer?

Als je naanbrood met kipshoarma en een salade wilt eten dan is dat volgens de TCV het beste op een warme lente- of zomerdag. De naanbroodjes in dit recept zijn gekocht, maar daardoor is het ultrabewerkt en met tarwe gemaakt. Kijk eens in het recept vegan curry met naanbroodjes want daar staat het recept in voor naanbroodjes op basis van spelt en met sojayoghurt. Je maakt ze heel makkelijk zelf en dan is dit gerecht helemaal TCV-proof :).

Gegrilde groenten

Ik heb dit gerecht gemaakt met een frisse salade, maar je kunt natuurlijk ook, als je meer groenten wilt verwerken, nog gegrilde groenten erbij doen. Ik denk dat gegrilde courgette en paprika hier bijvoorbeeld heel lekker op/bij zijn. Geniet lekker van dit makkelijke naanbrood met kipshoarma!

Naanbrood met kipshoarma

Naanbrood met kipshoarma

Deze heerlijke rijkelijk belegde naanbroodjes zijn goed voor 200 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turks
Porties 2
calorieën 750 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 stuks naanbrood
  • 150 gram kippendij (of vega kipstukjes)
  • 200 gram cottage cheese
  • 1 el. olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl. tijm
  • 3 stuks tomaten
  • 0,5 stuk komkommer
  • 2 el. fetakaas blokjes
  • 15 gram platte peterselie (1 bosje is ongeveer 15 gram)

Voor de marinade:

  • 1 tl. komijn
  • 1 tl. korianderzaad
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 teen knoflook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor om de naanbroodjes af te bakken.
  • Marineer de kip of vegetarische kip met de kruiden en kleingesneden knoflook en een eetlepel olijfolie per persoon.
  • Snij de tomaten en komkommer grof, snij de peterselie klein en doe de helft ervan door de groenten. Hou een paar blaadjes apart om bovenop het gerecht te leggen.
  • De fetakaasblokjes roer je door de salade heen.
  • Meng de cottage cheese met de tijm, extra vierge olijfolie, wat peper naar smaak en de rest van de peterselie.
  • Bak de naanbroodjes af en smeer er daarna het cottage cheese mengsel op.
  • Bak de (vega) kipstukjes bruin en gaar in wat olie of vloeibare boter en leg dan bovenop de cottage cheese. Ik vind het zelf altijd lekker om ook een groot gedeelte van de salade bovenop de naanbroodjes te doen en dan dik belegd op te eten. Maar je kunt de salade ook ernaast eten.
Trefwoord Huttenkase, Kipshoarma, Naanbrood, peterselie, Shoarma
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven