Dit gerecht maak ik al jaren in de lente en zomer! Ik vind dit zo lekker en het is supersnel klaar. Deze naanbrood met kipshoarma is ook heel simpel vegetarisch te maken, ik gebruik dan altijd vegetarische kipstukjes maar de marinade is gewoon hetzelfde.
Volgens de Chinese voedingleer?
Als je naanbrood met kipshoarma en een salade wilt eten dan is dat volgens de TCV het beste op een warme lente- of zomerdag. De naanbroodjes in dit recept zijn gekocht, maar daardoor is het ultrabewerkt en met tarwe gemaakt. Kijk eens in het recept vegan curry met naanbroodjes want daar staat het recept in voor naanbroodjes op basis van spelt en met sojayoghurt. Je maakt ze heel makkelijk zelf en dan is dit gerecht helemaal TCV-proof :).
Gegrilde groenten
Ik heb dit gerecht gemaakt met een frisse salade, maar je kunt natuurlijk ook, als je meer groenten wilt verwerken, nog gegrilde groenten erbij doen. Ik denk dat gegrilde courgette en paprika hier bijvoorbeeld heel lekker op/bij zijn. Geniet lekker van dit makkelijke naanbrood met kipshoarma!
Naanbrood met kipshoarma
Ingrediënten
- 2 stuks naanbrood
- 150 gram kippendij (of vega kipstukjes)
- 200 gram cottage cheese
- 1 el. olijfolie (extra vierge)
- 1 tl. tijm
- 3 stuks tomaten
- 0,5 stuk komkommer
- 2 el. fetakaas blokjes
- 15 gram platte peterselie (1 bosje is ongeveer 15 gram)
Voor de marinade:
- 1 tl. komijn
- 1 tl. korianderzaad
- 1 tl. kurkuma
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 teen knoflook
Instructies
- Verwarm de oven voor om de naanbroodjes af te bakken.
- Marineer de kip of vegetarische kip met de kruiden en kleingesneden knoflook en een eetlepel olijfolie per persoon.
- Snij de tomaten en komkommer grof, snij de peterselie klein en doe de helft ervan door de groenten. Hou een paar blaadjes apart om bovenop het gerecht te leggen.
- De fetakaasblokjes roer je door de salade heen.
- Meng de cottage cheese met de tijm, extra vierge olijfolie, wat peper naar smaak en de rest van de peterselie.
- Bak de naanbroodjes af en smeer er daarna het cottage cheese mengsel op.
- Bak de (vega) kipstukjes bruin en gaar in wat olie of vloeibare boter en leg dan bovenop de cottage cheese. Ik vind het zelf altijd lekker om ook een groot gedeelte van de salade bovenop de naanbroodjes te doen en dan dik belegd op te eten. Maar je kunt de salade ook ernaast eten.