Watermeloen salade met feta

watermeloen salade met feta

Als de zon schijnt en de temperaturen stijgen dan is zo’n watermeloen salade met feta, verse munt en pijnboompitjes echt het ultieme genot! In een kwartiertje kun je er al van genieten! 

Fruitsalade of salade met fruit

Ik maak in de zomermaanden ook veel salades met fruit er in. Kijk maar eens bij deze heerlijke top 5 salades met fruit. Ik vind dat heerlijk! Deze watermeloen salade is meer een fruitsalade met nog wat andere ingrediënten erbij, hierin staat het fruit wel echt centraal. Om ervoor te zorgen dat je een heerlijke salade krijgt vind ik het belangrijk om een tegenhanger te hebben voor het zoete van het fruit. In dit geval heb ik gekozen voor fetakaas

Fruit en de Chinese voedingsleer

Vanuit de Chinese voedingsleer is deze watermeloen salade met feta niet het hele jaar door geschikt en ook niet in grote porties. Om een goede gezondheid te krijgen of behouden is het, vanuit Chinees oogpunt, beter om niet teveel rauw fruit te eten. Ons verteringsvuur krijgt het moeilijk om in balans te blijven waardoor niet alle voedingsstoffen opgenomen kunnen worden met alle gevolgen van dien. Dat komt omdat eigenlijk al het fruit de thermische waarde fris of zelfs koud heeft. Je kunt je voorstellen dat je spijsverteringsvuur dan wat geblust wordt. 

watermeloen salade met feta

In de zomer/op warme dagen kun je dit wel doen, maar liefst met andere ingrediënten erbij. Dus liefst als bijgerecht. Ik eet dit ook graag als lunch overigens maar dan neem ik een kleinere portie en eet er nog wat bij (en ik begin sowieso met een warme soep vol groenten). 

Wil je meer leren over de Chinese voedingsleer en hoe je met wat kleine aanpassingen in je eetpatroon veel gezondheidswinst kunt behalen? Start dan vandaag nog met de cursus ‘gezond eten’ en ervaar het zelf! Ik had, na het starten met eten volgens de Chinese visie, al binnen een week minder buikklachten en veel meer energie :).

watermeloen salade met feta

Watermeloen salade met feta

Deze heerlijke fruitsalade met feta, verse munt en pijnboompitjes is top op een warme dag.
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Grieks
Porties 4
calorieën 245 kcal

Ingrediënten
  

  • 0.5 stuk watermeloen (of een 'mini' watermeloen)
  • 150 gram fetakaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 15 gram verse munt

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitjes kort in een droge pan. Blijf erbij want het gaat soms ineens heel snel en dan verbranden ze. Als ze mooi bruin zijn laat je ze afkoelen.
  • Snij de watermeloen eerst in parten, daarna kun je in verticale snijrichting er plakken van maken, dan horizontaal en vervolgens snij je langs de schil de stukken los. Snij nu nog eens door zodat je blokjes krijgt.
  • Doe de blokjes watermeloen in een grote schaal, snij of scheur de muntblaadjes en roer ze door de watermeloen heen. Het is extra lekker als je het zo een tijdje laat 'marineren'.
  • Op het laatst brokkel je de feta kaas over de salade en strooi je de pijnboompitjes er overheen.
Trefwoord Fetakaas, meloen, Munt, pijnboompitten, Verse kruiden
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven