Als de zon schijnt en de temperaturen stijgen dan is zo’n watermeloen salade met feta, verse munt en pijnboompitjes echt het ultieme genot! In een kwartiertje kun je er al van genieten!
Fruitsalade of salade met fruit
Ik maak in de zomermaanden ook veel salades met fruit er in. Kijk maar eens bij deze heerlijke top 5 salades met fruit. Ik vind dat heerlijk! Deze watermeloen salade is meer een fruitsalade met nog wat andere ingrediënten erbij, hierin staat het fruit wel echt centraal. Om ervoor te zorgen dat je een heerlijke salade krijgt vind ik het belangrijk om een tegenhanger te hebben voor het zoete van het fruit. In dit geval heb ik gekozen voor fetakaas.
Fruit en de Chinese voedingsleer
Vanuit de Chinese voedingsleer is deze watermeloen salade met feta niet het hele jaar door geschikt en ook niet in grote porties. Om een goede gezondheid te krijgen of behouden is het, vanuit Chinees oogpunt, beter om niet teveel rauw fruit te eten. Ons verteringsvuur krijgt het moeilijk om in balans te blijven waardoor niet alle voedingsstoffen opgenomen kunnen worden met alle gevolgen van dien. Dat komt omdat eigenlijk al het fruit de thermische waarde fris of zelfs koud heeft. Je kunt je voorstellen dat je spijsverteringsvuur dan wat geblust wordt.
In de zomer/op warme dagen kun je dit wel doen, maar liefst met andere ingrediënten erbij. Dus liefst als bijgerecht. Ik eet dit ook graag als lunch overigens maar dan neem ik een kleinere portie en eet er nog wat bij (en ik begin sowieso met een warme soep vol groenten).
Wil je meer leren over de Chinese voedingsleer en hoe je met wat kleine aanpassingen in je eetpatroon veel gezondheidswinst kunt behalen? Start dan vandaag nog met de cursus ‘gezond eten’ en ervaar het zelf! Ik had, na het starten met eten volgens de Chinese visie, al binnen een week minder buikklachten en veel meer energie :).

Watermeloen salade met feta
Ingredients
- 0.5 stuk watermeloen (of een 'mini' watermeloen)
- 150 gram fetakaas
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 15 gram verse munt
Instructions
- Rooster de pijnboompitjes kort in een droge pan. Blijf erbij want het gaat soms ineens heel snel en dan verbranden ze. Als ze mooi bruin zijn laat je ze afkoelen.
- Snij de watermeloen eerst in parten, daarna kun je in verticale snijrichting er plakken van maken, dan horizontaal en vervolgens snij je langs de schil de stukken los. Snij nu nog eens door zodat je blokjes krijgt.
- Doe de blokjes watermeloen in een grote schaal, snij of scheur de muntblaadjes en roer ze door de watermeloen heen. Het is extra lekker als je het zo een tijdje laat 'marineren'.
- Op het laatst brokkel je de feta kaas over de salade en strooi je de pijnboompitjes er overheen.
Lekker makkelijk recept en fris voor deze warme dagen.