Gevuld Turks brood

gevuld Turks brood

Een gevuld Turks brood is altijd een feestje. Er zijn ontzettend veel soorten vulling te bedenken om in zo’n mooi, groot brood te doen. Deze keer heb ik me laten inspireren door Mandy van Mandyandmore. Ik ken haar via Instagram en volg haar al vanaf het begin dat ik recepten daar ben gaan plaatsen. Haar recepten zijn makkelijk en heel lekker, maar ik vind het vooral leuk om haar te volgen om haar leuke stories en blogs. Voorheen organiseerde ze een receptenswitch onder foodbloggers. Dan word je gekoppeld aan een andere foodblogger en maak je een recept van diegene met je eigen inbreng. Deze keer was ik aan haar gekoppeld en zag ik het herfstbrood op haar website. Ik heb het hier en daar wel wat aangepast maar het is een vegetarisch recept met veel groenten gebleven!

Ik heb in dit gevuld Turks brood broccoli, kastanjechampignons, hüttenkäse en lekker veel kruiden verwerkt. Zo is het een verwarmend herfstig gerecht geworden, maar eigenlijk kun je heel het jaar door van deze topper genieten. 

gevuld Turks brood

Gevuld Turks brood

Dit heerlijke vegetarisch gevulde brood is goed voor 215 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 23 minuten
Oventijd 10 minuten
Totale tijd 33 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Turks
Porties 3
calorieën 545 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Turks brood (afbakbrood)
  • 2 stuks sjalotten
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 350 gram broccoli
  • 1 stuk bosui
  • 200 gram hüttenkäse
  • 100 gram halloumi
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl. komijnzaad
  • 2 tl. paprikakruiden
  • 1 el. korianderzaad

Optioneel:

  • 1 handje verse peterselie
  • 1 el. zwarte of witte sesamzaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de sjalotjes klein en zet een grote pan met een beetje olie op het vuur. Doe de sjalotjes er in als de olie warm is en bak glazig.
  • Snij de broccoli in kleine stukjes (ook de stronk, maar schil deze wel even) en voeg toe aan de pan.
  • Snij de bosui en champignons klein en de halloumi in blokjes, voeg samen met de kruiden toe aan de pan.
  • Snij de bovenkant van het Turkse brood af en leg de onderkant op een ovenpapiertje.
  • Doe de hüttenkäse bij het groenten mengsel en roer om.
  • Vul het brood met het mengsel en leg, samen met de bovenkant (die je nu niet op gaat eten, maar bijv. als lunch kunt gebruiken voor de volgende dag) in de oven voor zo’n 10 minuten.
  • Serveer met de peterselie en sesamzaadjes.
Trefwoord Broccoli, Brood, Halloumi, Huttenkase
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven