Glutenvrije summerrolls

glutenvrije summerrolls

Ik heb heerlijke glutenvrije summerrolls met noedels voor je op het menu! Ik eet zelf niet specifiek glutenvrij maar ik heb wat heerlijke biologische producten bij Ekoplaza gehaald en toevallig waren ze allemaal glutenvrij! 

Waarom biologische producten?

Ik koop het liefst biologische producten omdat dit duurzaam is en meestal gezonder (maar in ieder geval nooit minder gezond). Deze glutenvrije summerrolls zijn gemaakt van bruine rijstvellen, daar zitten dus alleen producten van biologische teelt in verwerkt waardoor er meer vitaminen en mineralen overblijven. Ook zitten er meer vezels in dan in de witte rijstvellen. Meestal zitten er ook minder toevoegingen in kant-en-klare biologische producten. Kijk maar eens naar de ingrediënten op de verpakking. 

Vaker vegan

Sinds ik de traditionele Chinese voedingsleer aan mijn eetpatroon heb toegevoegd eet ik vaker vegan. Vegetarische recepten maakte ik sowieso al heel veel, maar doordat ik me hou aan de adviezen uit de Chinese leer kom ik automatisch vaker op vegan recepten uit. Dit is echter meestal per ongeluk, maar ik mis bij deze glutenvrije summerrolls echt niets hoor!

Ik heb een aantal groenten gebruikt die ik lekker vind en mooi vond kleuren in dit recept, maar je kunt uiteraard alle soorten groenten kiezen die je lekker vindt. 

glutenvrije summerrolls

Glutenvrije summerrolls

Deze heerlijke summerrolls zijn perfect voor een warme dag!
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, voorgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2
calorieën 400 kcal

Ingrediënten
  

  • 6 stuks bruine rijstvellen
  • 75 gram bruine rijstvermicelli
  • 1 el. Tamari sojasaus
  • 75 gram komkommer
  • 0,5 stuk oranje paprika
  • 6 stuks radijsjes
  • 5 takjes verse koriander
  • 1 el. gefrituurde uitjes
  • 2 el. umami-saus

Instructies
 

  • Kook de vermicelli in 5 minuten gaar. Voeg vervolgens de sojasaus eraan toe en roer om.
  • Snij alle groenten klein. Paprika kun je in reepjes snijden, radijsjes en komkommer in plakjes.
  • Doe in een soepbord warm water (niet te heet) en haal de rijstbladen er doorheen zodat deze volledig zacht wordt. Leg dan op een groot, nat bord en vul met de vermicelli, groenten en verse kruiden.
  • Vouw de rechter- en linkerkant naar binnen en rol dan zo strak mogelijk op. Rol en vul ze zo steeds per stuk.
  • Als ze klaar zijn kun je nog wat koriander en gebakken uitjes er overheen strooien. De umami-saus zet je er als dip bij.
Trefwoord Noedels, Paprika, Radijs, rijstblad, Verse kruiden
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven