Deze goulash met noodles heb ik zo gemaakt omdat we dat zo ook in Hongarije hebben gegeten. En dat was héérlijk! Ik hou helemaal niet van warme paprika (wel van koude…..dat is misschien heel raar maar er zit echt veel verschil in smaak). In deze goulash heb ik geroosterde gele paprika gebruikt, die hebben wat minder die heftige smaak dan de rode variant.
Ik heb deze stoofpot in de slowcooker gemaakt maar je kunt hem ook in een pan maken natuurlijk. Voor mij is dit een lekker zomerse stoofpotje geworden omdat ik het met 30 graden midden in de zomer gegeten heb, maar je kunt dit echt het hele jaar door eten. Je hoeft maar weinig handelingen te doen bij een stoofpot, je slowcooker doet eigenlijk al het werk voor je! Lekker met nog wat verse tomaten erbij (dan kom je zelfs boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten uit met dit gerecht). Maak je het in een braadpan? Dan mag het 2 uur stoven met de dubbele hoeveelheid water. Geniet van deze goulash met noodles.
Goulash met noodles
keukenapparatuur
- 1 slowcooker (of een braadpan)
Ingrediënten
- 250 gram sukadelappen
- 1 stuk winterpeen
- 1 pot gegrilde paprika's (185 gram)
- 1 blikje tomatenpuree (klein blikje van 70 gram)
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 stuk ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 tl. paprikapoeder
- 2 tl. peterselie
- 1 stuk laurierblad
- 250 ml. water
- 100 gram noedels
Instructies
- Snipper de ui en snij het vlees in gelijke stukken.
- Bak dit kort aan in een beetje vloeibaar bakboter met de geperste tenen knoflook erbij.
- Schep over in de slowcooker en zet deze op de lage stand.
- Snij de paprika’s en de winterpeen klein. Voeg toe aan de slowcooker.
- Voeg de kruiden, gepelde tomaten, tomatenpuree, laurierblad, het water en wat peper toe en laat 7 uur stoven op de lage stand.
- Daarna kook je de noedels volgens verpakking en haal je het laurierblad uit de goulash.