Groentenquiche met kastanjechampignons, spinazie en kaas

Groentenquiche met kastanjechampignons, spinazie en kaas

Dit is toch een hartstikke leuk kerstgerecht? Je kunt het als groenten gang gebruiken met een goed stuk vlees erbij, maar het is ook als hoofdmaaltijd superlekker! Normaal gesproken gebruik ik hartige taart deeg voor een quiche maar voor kerst mag het een keer écht bladerdeeg zijn vind je niet? ❤️ En vergeef me de kerstboom, ik heb mijn best gedaan 🤣. Die kun je zelf de rest van het jaar natuurlijk achterwege laten als je dit gewoon als avondmaaltijd serveert. 

groentenquiche foto 2

Groentenquiche met kastanjechampignons, spinazie en kaas

Lekkere hartige taart met maar liefst 350 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 45 min
Oventijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen
calorieën 635 kcal

Ingrediënten
  

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 stuk rode ui
  • 200 gram verse spinazie
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 3 stuks eieren
  • 25 gram geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels tijm

Instructies
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  • Pak een quiche- of taartvorm en vet in.
  • Leg daar 4 plakje bladerdeeg op om te ontdooien. En eentje apart om te ontdooien (die is voor de versiering).
  • Doe wat olie in een grote pan en laat de spinazie daarin (in delen evt.) slinken. Voeg er wat peper aan toe en haal uit de pan.
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snij in plakjes. 
  • Snij de ui in ringen.
  • Voeg zo nodig wat olie toe aan de pan en de geperste knoflook.
  • Bak de rode uiringen even aan en voeg dan de champignons toe. 
  • Bak alles bruin en voeg dan nog wat zwarte peper en de tijm toe.
  • Maak van de ontdooide 4 plakjes deeg een mooie bodem in je vorm. Goed aandrukken zodat het straks niet gaat lekken. 
  • Van het losse deegplakje kun je versiersels snijden.
  • In een ander pannetje mag je op laag vuur de zuivelspread smelten en hier kluts je twee eieren doorheen. Haal dan snel van het vuur.
  • Doe alle groenten op de deegbodem, daar giet je het ei-spreadmengsel overheen, dan leg je de strooikaas er op en je eindigt met de deegversiersels.
  • Het laatste ei doe je in een schaaltje, hiermee bestrijk je de deegversiersels. 
  • Zet voor 15 tot 20 minuutjes in de oven.
Trefwoord Fetakaas, Hartige taart, Quiche, Spinazie
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top