Met deze vegetarische hartige taart ben ik opgegroeid. Zó lekker vind en vond iedereen deze dat we altijd blij zijn als ons mam hem gemaakt heeft of nog een stuk in de diepvries heeft staan. Ik heb hem wat lighter gemaakt dan het origineel (weet echt niet uit welk kookboek het komt?) en wat anders gekruid en dergelijke. Maar de combi broccoli, peer, amandelen en kaas…..😍. Dat is echt een goede match hoor! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!!

Broccolitaart met amandelen en peren
Deze maaltijd is goed voor 150 gram groenten per persoon (eet er dus nog een frisse salade bij).
4.30 van 10 beoordelingen
Bereiding 25 minuten min
oventijd 30 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Duits
Porties 4
calorieën 620 kcal
keukenapparatuur
- 1 taartvorm van 24 cm. doorsnee
Ingrediënten
- 6 plakjes hartig taartdeeg (uit de diepvries)
- 75 gram amandelen
- 2 stuks peren
- 600 gram broccoli (een grote stronk)
- 200 gram cottage cheese
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 3 stuks eieren
- 2 tl. tijm
Instructies
- Verwarm de (hetelucht-)oven voor op 180 graden.
- Pak een taartvorm en doe over de bodem bakpapier en de rest mag je invetten. Leg de plakjes deeg er op om te ontdooien.
- Was en snij de broccoli in stukken. Kook de broccoli voor zo’n 5 minuten en laat dan uitlekken in een vergiet.
- Weeg de amandelen en snij ze met een scherp mes doormidden.
- De peren kun je ook van de kroos ontdoen en in stukken snijden.
- Maak in een grote pan een beetje olie warm, doe daar de broccoli in met wat peper. Meng dan de cottage cheese, de tijm en de amandelen ook door de pan.
- Druk de plakjes deeg goed aan elkaar in de taartvorm zodat je geen kieren meer hebt.
- Roer uiteindelijk ook de peer door de ingrediënten in de pan en giet dan alles in de met deeg bekleedde taartvorm.
- Breek de eieren in een schaaltje, roer goed om en giet in de taart.
- Doe de kaas er bovenop en bak voor zo’n 30 minuten af.
Trefwoord Amandelen, Broccoli, peren
