Hartige broccolitaart met peer

Hartige broccolitaart

Hartige broccolitaart met peer en niet te vergeten, gesmolten kaas. Met deze vegetarische hartige taart ben ik opgegroeid. Zó lekker vind en vond iedereen deze dat we altijd blij zijn als ons mam hem gemaakt heeft of nog een stuk in de diepvries heeft staan. Ze maakt hem nu nog weleens maar ons pap is tegenwoordig de kok in huis dus dat is niet meer zo vaak. Tijd voor een eigen variatie op dit favoriete vegetarische recept!

Ik heb hem wat lighter gemaakt dan het origineel (weet echt niet uit welk kookboek het komt, volgens mij eentje van de huishoudschool waar ons mam heen ging) en wat anders gekruid en dergelijke. Maar de combinatie broccoli, peer, amandelen en kaas, daar heb ik zeker niets aan gewijzigd. Dat is gewoon echt een perfecte match! Ik ben benieuwd wat jij van deze hartige broccolitaart met peer vindt!

Hartige taart met broccoli en peer

Hartige broccolitaart met peer

Deze maaltijd is goed voor 150 gram groenten per persoon (eet er dus nog een frisse salade bij).
4.10 van 11 beoordelingen
Bereiding 25 minuten
oventijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Duits
Porties 4
calorieën 620 kcal

keukenapparatuur

  • 1 taartvorm van 24 cm. doorsnee

Ingrediënten
  

  • 6 plakjes hartig taartdeeg (uit de diepvries)
  • 75 gram amandelen
  • 2 stuks peren
  • 600 gram broccoli (een grote stronk)
  • 200 gram cottage cheese
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 3 stuks eieren
  • 2 tl. tijm

Instructies
 

  • Verwarm de (hetelucht-)oven voor op 180 graden.
  • Pak een taartvorm en doe over de bodem bakpapier en de rest mag je invetten. Leg de plakjes deeg er op om te ontdooien.
  • Was en snij de broccoli in stukken. Kook de broccoli voor zo’n 5 minuten en laat dan uitlekken in een vergiet.
  • Weeg de amandelen en snij ze met een scherp mes doormidden.
  • De peren kun je ook van de kroos ontdoen en in stukken snijden.
  • Maak in een grote pan een beetje olie warm, doe daar de broccoli in met wat peper. Meng dan de cottage cheese, de tijm en de amandelen ook door de pan.
  • Druk de plakjes deeg goed aan elkaar in de taartvorm zodat je geen kieren meer hebt.
  • Roer uiteindelijk ook de peer door de ingrediënten in de pan en giet dan alles in de met deeg bekleedde taartvorm.
  • Breek de eieren in een schaaltje, roer goed om en giet in de taart.
  • Doe de kaas er bovenop en bak voor zo’n 30 minuten af.
Trefwoord Amandelen, Broccoli, peren
4.10 from 11 votes (11 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven