Kruidige couscous met rozijnen

kruidige couscous met rozijnen

Kruidige couscous met rozijnen. Dit vegetarische gerecht is heel gezond en makkelijk te bereiden ❤️. Er zitten enorm veel vezels in deze maaltijd dus je bent een hele tijd verzadigd. Ik heb aubergine, tomaten en sjalotjes gebruikt. Veel mensen zeggen dat ze aubergine niet zo’n lekkere groente vinden omdat het soms wat taai wordt. Omdat aubergine supergezond is geef ik even deze shoutout naar de aubergine! 😉 Het is een zeer vezelrijke groente met vitamine C, D, calcium en antioxidanten. Je kunt je wel indenken dat dit dus goed is voor je darmen, gewicht, hersenen en voor sterke botten. Als je het in kleine blokje bereidt (zoals in dit recept) is er niets taais aan. Dus ik zou zeggen, geniet lekker van de aubergine in deze kruidige couscous met rozijnen.

Ik heb flink wat kruiden toegevoegd, zoals knoflook, paprikapoeder, kerriepoeder, gemalen korianderzaad (dat vind ik toch zo lekker) en verse koriander. Hou je niet van koriander? Dan kun je ook verse peterselie gebruiken. Geniet ervan!

kruidige couscous met rozijnen

Kruidige couscous met rozijnen

Deze heerlijke, vegetarische couscous is goed voor 350 gram groenten per persoon!
5 van 1 beoordeling
Bereiding 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 2
calorieën 600 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren couscous
  • 3 stuks tomaten
  • 1 stuk aubergine
  • 2 stuks sjalotjes
  • 75 gram fetakaas
  • 2 el. rozijnen
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 bakje verse koriander (of platte peterselie)
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 1 tl. gemalen korianderzaad
  • 2 el. olijfolie (extra vierge)

Instructies
 

  • Bereid de couscous volgens verpakking.
  • Was de tomaten en zet een kruisje onder op met een mesje, dan even in kokend water totdat het velletje loskomt, spoel dan koud af zodat je het velletje er vanaf kunt halen (zonder je vingers te branden ;)).
  • Snipper de sjalotjes, bak ze met de kleingesneden knoflook in wat olie.
  • Snij de aubergine in plakken van 1 cm. dik, daarna in kleine blokjes en voeg bij het knoflook-uimengsel. Bak bruin.
  • De couscous heb je in een ander pannetje zitten (van het vuur af), alle gedroogde kruiden (korianderzaad, kerrie en paprikakruiden) mogen erbij, samen met een eetlepel olijfolie. Roer goed om en doe dan ook de rozijnen erbij.
  • Het vruchtvlees van de tomaten mogen in blokjes gesneden worden en doe je bij de couscous in de pan.
  • De koriander mag je nog even kleinsnijden en de fetakaas in blokjes, dit alles mag ook in de couscouspan erbij, even doorroeren en dan alles bij de aubergine in de pan op het vuur voegen. Nu kan alles nog even opwarmen.
  • Voor het opdienen verdeel je er nog wat extra vergine olijfolie over (naar smaak) voor een extra lekkere smaak.
Trefwoord Aubergine, Fetakaas, rozijnen
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven