Loaded fries met guacamole

Loaded fries guacamole

Loaded fries met guacamole, kruiden en limoensap. Dat leek mij wel een lekker alternatief voor de (meestal) nogal vette loaded fries. Guacamole is overigens ook heel vet maar dan boordevol goed vetten van de avocado’s. Ik vind het wel een nadeel dat je nooit van tevoren zeker weet of de avocado’s die je koopt wel goed zijn, ze zijn bij mij vaak bruin helaas. Als je het niet wilt riskeren dan kun je ook blokjes uit de diepvries kopen. Dat is ook nog eens goedkoper en beter voor het milieu omdat je dan niets verspilt. 

Dit heerlijke weekendgerecht bevat veel aardappelen, als je wilt kun je altijd wat minder daarvan gebruiken. Ik vind dat een frietje (of patatje) wel een fatsoenlijke portie moet zijn dus vandaar dat ik i.p.v. de 200 gram per persoon die ik altijd reken, nu 300 gram per persoon heb gepakt. Dit is weer een keer een vegan recept geworden. Met deze loaded fries met guacamole kun je de vitaminevoorraad weer lekker aanvullen. 

Loaded fries met guacamole

Loaded fries

Loaded fries met guacamole

Deze vegan schotel is goed voor 275 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 minuten
Oventijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 2
calorieën 715 kcal

keukenapparatuur

  • 1 dunschiller
  • 1 Staafmixer (of je prakt de avocado's met een vork)

Ingrediënten
  

  • 600 gram aardappelen
  • 2 tl. knoflookpoeder
  • 2 tl. paprikakruiden
  • 2 stuks avocado
  • 1 stuk tomaat
  • 1 stuk rode ui
  • 0,5 stuk limoen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen goed, als het verse aardappelen zijn kun je de schil laten zitten (daar zitten de meeste vitamines, vezels én smaak in). Mijn aardappelen waren verrimpeld en hadden wat uitlopers dus ik heb ze deze keer geschild. Snij ze daarna in frites.
  • Pak een ovenschaal en vet in met olijfolie.
  • Hussel de paprikakruiden en knoflookpoeder door de frites en doe in de ovenschaal, verdeel er nog olijfolie overheen (minimaal 1 el. per persoon).
  • Zet voor 15 minuten in de oven.
  • Ondertussen ga je de guacamole maken. Ik vind zelf een geprakte guacamole (met stukjes avocado) het lekkerst maar je kunt ook de staafmixer gebruiken om de guacamole wat gladder te krijgen.
  • Prak met een vork de avocado’s. Snij het vruchtvlees van de tomaat in kleine blokjes en snipper de ui.
  • Doe alles bij elkaar in een schaaltje. Meng er wat zwarte peper en de limoensap doorheen.
  • Schep de friet na 15 minuten een keer om en zet voor zo’n 10 minuten terug in de oven. Serveer daarna met de guacamole bovenop de frietjes.
Trefwoord Aardappelen, Avocado, Frites, Guacamole
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven