Miso soep met noedels

miso soep met noedels

Deze heerlijke vegan miso soep met noedels is echt een comfortgerecht. Het is gezond en je wordt er helemaal warm van. Heerlijk voor de lunch maar ook meer als voldoende voor het avondeten. De producten zijn allemaal vegan en heb ik bij een biologische supermarkt gekocht. Ik maak misosoep meestal met een zachtgekookt ei, maar ik had zoveel lekkere toppings gevonden dat het gerecht zo al helemaal af was. Peter merkte niet eens dat het vegan was. 

De shiitake heb ik gedroogd gekocht, die moet je dan eventjes laten weken. Mocht je liever verse shiitake gebruiken dan kan dat uiteraard ook, dan zou ik de hoeveelheid met 3 vermenigvuldigen. Verder heb ik er lekker veel groenten bij gedaan, gedroogde zeewier (nori), verse koriander en gebakken uitjes bovenop. Geniet van deze heerlijke miso soep met noedels!

De ‘making of’ heb ik in een filmpje op Instagram staan; je vindt het hier. 

miso soep met noedels

Miso soep met noedels

Deze heerlijke maaltijdsoep is goed voor 215 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Aziatisch, Japans
Porties 2
calorieën 550 kcal

Ingrediënten
  

  • 140 gram ramen noedels van bruine rijst
  • 500 ml. water
  • 1 el. misopasta
  • 80 gram sojabonen (diepvries)
  • 25 gram gedroogde shiitake (of verse)
  • 2 stuks bosui
  • 75 gram taugé
  • 150 gram winterpeen
  • 2 el. teriyaki woksaus
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm. gember (of gedroogd)
  • 1 stukje limoen
  • 2 tl. geroosterde sesamolie

Toppings:

  • 5 takjes verse koriander (of peterselie)
  • 2 tl. nori-strooisel (gedroogde nori)
  • 1 el. gebakken uitjes

Instructies
 

  • Week de gedroogde shiitake minimaal 30 min. in koud water. Je kunt ze ook in de ochtend alvast in een kom met water zetten om 's avonds te gebruiken.
  • Snij de winterpeen en bosui, pers de knoflook en rasp de gember.
  • Doe een beetje plantaardige olie in een pannetje en bak daarin de knoflook en gember even aan.
  • Voeg het water toe en de misopasta. Roer goed zodat de miso oplost.
  • Pak een wokpan en doe er wat olie in, bak de bosui, sojabonen, winterpeen en shiitake samen met de woksaus gaar.
  • Ondertussen kook je water om de noedels te koken (volgens verpakking) en de taugé te garen. Taugé hou je lekker knapperig als je het overgiet met gekookt water.
  • Overgiet de gaar gekookte noedels nog even met water en bouw je misosoep op.
  • Pak twee kommen en doe daar de noedels in en giet er misosoep overheen. Voeg dan de groenten (ook de taugé) toe, de sesamolie en strooi de toppings er overheen. Geniet ervan!
Trefwoord misopasta, Noedels, nori, shiitake
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven