Paddenstoelen stoofpot met port

Paddenstoelen stoofpot met port

Deze kruidige paddenstoelen stoofpot met port is een heerlijke vegetarische maaltijd met dat beetje extra. De verse kruiden, rode port en verschillende soorten paddenstoelen geven het net dat beetje meer wat je met kerst graag ziet. Het is een makkelijke maaltijd, je kunt het een dag van tevoren al maken en ook de vleesliefhebbers zullen hier echt van smullen! Je kunt dit recept ook heel makkelijk vegan maken door plantaardige boter te gebruiken. Ik adviseer bij deze paddenstoelen stoofpot met port altijd een pastinaakpuree, maar je kunt natuurlijk ook frietjes, rozetjes of een knolselderijpuree erbij serveren. Allemaal heel lekker!

Je vindt in het e-book ‘kerstmenu maken zonder stress’ heel veel andere, makkelijke kerstrecepten, budgettips, serveertips en vegan en/of vegetarische alternatieven. Zo geniet iedereen van het kerstmenu!

Paddenstoelen stoofpot met port

Paddenstoelen stoofpot met port

Deze heerlijke stoofpot is goed voor 325 gram groenten per persoon!
4.50 van 2 beoordelingen
Bereiding 45 minuten
Stooftijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken portugees
Porties 4
calorieën 310 kcal

Ingrediënten
  

  • 250 gram champignons
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 stuks portobello
  • 100 gram shiitake
  • 200 gram erwten (uit de diepvries)
  • 2 stuks sjalot
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 el. bloem
  • 30 gram boter
  • 100 ml. rode port
  • 2 stuks kruidnagel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stuks laurierblad
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 300 ml. water
  • 0,5 stuk groentebouillonblokje

Instructies
 

  • Maak alle paddenstoelen schoon met een borsteltje of keukenpapier (liefst niet onder de kraan maar als ze echt vies zijn, spoel ze dan kort af) en snij in stukken.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Doe wat vloeibaar bakboter in een braadpan en bak de eerste helft van de paddenstoelen met wat gemalen peper. Haal uit de pan en herhaal voor de andere helft.
  • Haal ook het tweede gedeelte van de paddenstoelen uit de pan, voeg de boter aan de pan toe en bak de sjalotjes glazig.
  • Voeg dan de tomatenpuree en bloem toe en bak, al roerende, in een paar minuutjes gaar.
  • Voeg de (geperste of kleingesneden) knoflook, port, water + bouillon, een thee-ei met de laurierblaadjes en kruidnagels, de tijm en de rozemarijn toe en doe alle paddenstoelen terug in de pan.
  • Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
  • Breng aan de kook met de deksel half op de pan. Laat zo 15 minuutjes pruttelen.
  • Roer af en toe door. Voeg na 15 minuutjes de erwtjes toe en laat nog eens 15 minuten koken.
  • Haal de takjes (zonder kruiden) en thee-ei uit de pan. Heerlijk met een pastinaakpuree.
Trefwoord Paddenstoelen, Port, Stoofpot
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven