Dit is mijn basisrecept pastinaakpuree. Ik heb ooit uitgeprobeerd welke verhouding ik zou willen van pastinaak en aardappelen en ik kwam uit op 2/3 pastinaak en 1/3 aardappel (de kruimige variant). Verder vind ik dat een beetje boter en (light) kookroom het geheel wel lekkerder maakt. Je krijgt dan echt een heel smeuïg geheel. Let wel op dat je niet té lang pureert met de staafmixer, want dan wordt het een wat elastiekachtige substantie en dat is niet zo lekker.
Ik krijg van aardappelpuree snel buikpijn. Mijn buik zet dan enorm op en zo’n opgeblazen gevoel is niet prettig. Als ik dus een stamppot maak dan is dat ook altijd met dit basisrecept voor pastinaakpuree. Ik vind het persoonlijk ook veel lekkerder omdat je die zoetige smaak van de pastinaak er bij krijgt, maar het is dus ook voor mijn spijsvertering fijn. Als bijgerecht maak ik het meestal bij een heerlijk kruidige stoofpot.
Basisrecept pastinaakpuree
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 350 gram pastinaak
- 150 gram kruimige aardappelen
- 50 ml. kookroom light
- 1 klontje boter
Instructies
- Schil de pastinaak en aardappelen en snij in grove, ongeveer gelijke stukken.
- Kook de stukken pastinaak en aardappel in water totdat ze gaar zijn (dat zal ongeveer 10 minuten zijn).
- Giet goed af.
- Doe in de nog warme pan een klontje boter, wat peper (evt. zout) en de kookroom. Wacht even tot de boter weggesmolten is op de bodem van de pan.
- Pureer het geheel dan goed met een staafmixer. Mix het niet te lang maar precies lang genoeg om er een smeuïge emulsie van te maken.
Sinds wanneer zij aardappelen in 10 minuten klaar of gebruik je een pressure cooker?
Rob
Hoi Rob, als je kruimige aardappelen gebruikt en ze in stukken snijdt dan zijn ze wel in 10 minuten gaar. Groetjes Renée