Pasta pesto met geroosterde tomaatjes

Volkoren pasta pesto in een wit schaaltje

Deze volkoren pasta pesto met geroosterde tomaatjes is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond. Volkoren pasta is een gezonde pastasoort omdat het lekker veel vezels bevat. Als smaakmaker heb ik er zelf een groene pesto bij gemaakt. Een pesto heb je zelf supersnel in elkaar gedraaid en het voordeel is dat het dan niet zo zout is als dat je het kant-en-klaar koopt. Maak jij je pesto meestal zelf?

Uiteraard heb ik aan deze pasta pesto met geroosterde tomaatjes ook nog extra tomaten en sla toegevoegd zodat er toch wat meer groenten in zitten. Zo vult dit heerlijke pastagerecht voldoende en krijg je flink wat vitamines en mineralen binnen. 

Gezonde balans

Heb jij al een gezonde balans gevonden in je eetpatroon? Sinds ik zelf volgens de traditionele Chinese voedingsleer eet heb ik een fijne balans gevonden. In de cursus ‘gezond eten, voor de echte lekkerbek’ leer je aan de hand van opdrachten, tips en statistieken hoe je zelf een gezond eetpatroon kunt ontwikkelen. 

Volkoren pasta pesto in een wit schaaltje

Volkoren pasta pesto met ovengeroosterde tomaatjes

In dit gerecht zit ongeveer 210 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
calorieën 675 kcal

keukenapparatuur

  • 1 keukenmachine (of vijzel)

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren pasta
  • 20 gram basilicum
  • 30 gram grana padano
  • 10 gram pijnboompitten
  • ½ teentje knoflook
  • 2 theelepels citroensap
  • 250 gram cherry-trostomaatjes
  • 50 gram sla
  • 100 gram tomaten

Instructies
 

  • Zet water op voor de pasta en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de blaadjes basilicum van de plant en rooster de pijnboompitten. Zorg dat ze volledig afgekoeld zijn voordat je er de pesto van maakt.
  • De basilicumblaadjes, geraspte grana padano, knoflook en pijnboompitten doe je met wat peper en 5 el. olijfolie in een keukenmachientje, maal tot een pasta (of gebruik een vijzel).
  • Kook de pasta volgens verpakking.
  • Doe de tomaatjes met een beetje olie en peper erover in de oven voor zo’n 10 minuten. De tomaatjes zijn dan mooi open gebarsten.
  • Meng de pasta met de helft van de pesto, de rest kun je er bovenop doen.
  • Leg de tomaatjes er op en eet er nog wat salade met gesneden koude tomaat bij.
Trefwoord Pasta, Pesto, tomaten, Volkoren
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven