Zo’n 8 weken geleden kon ik weer sinds héél lange tijd in de avond uit eten (het was mooi weer dus we konden buiten zitten wat voor minder prikkels zorgt), het was vroeg in de avond en we zijn niet lang gebleven maar wat heb ik genoten!! En dit is wat ik toen at. ❤️ Oké, ik heb er wat meer groenten bij gedaan en mijn eigen draai aan gegeven maar het is een heerlijk bord comfortfood geworden!

Pasta in romige tomatensaus
Deze heerlijke pasta is goed voor maar liefst 350 gram groenten per persoon!
5 van 1 beoordeling
Bereiding 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 725 kcal
Ingrediënten
- 250 gram verse pasta
- 250 gram gamba's (diepvries)
- 0.5 stuk ui
- 1 stuk courgette
- 250 gram cherrytomaatjes
- 200 ml. tomatenpassata
- 50 gram zuivelspread bieslook (of knoflooksmaak)
- 1 el. oregano
- 2 tenen knoflook
Instructies
- Overgiet de gamba’s met koud water zodat ze snel ontdooien. Je kunt het overtollige ijs er makkelijk vanaf vegen.
- Snipper de ui. Doe wat olijfolie in een pan en voeg daar de helft van de knoflook aan toe (geperst of kleingesneden) en de ui. Bak glazig.
- Voeg dan de tomatenpassata, oregano en wat peper toe. Laat even zachtjes pruttelen.
- Snij de courgette in grove stukken. Pak een grote pan en doe hier wat olijfolie in en bak hierin de stukken courgette.
- De laatste 5 minuten voeg je de andere helft van de knoflook en de gamba’s toe. Bak alles gaar en mooi bruin.
- Kook ondertussen de pasta in een paar minuutjes gaar.
- Snij de cherrytomaatjes door de helft en voeg heel even toe aan de courgette-pan om warm te worden.
- Doe de zuivelspread bij de tomatensaus en meng goed. De pasta mag je dan eerst door de saus roeren om vervolgens de courgette-tomaat-gamba’s er op te leggen.
Trefwoord courgette, Pasta, tomaat
