Een makkelijke pastaschotel, daar wordt iedereen blij van toch? Ook als deze vegetarisch is? Bij ons in huis wel!! 😃 Zeker omdat er kaas in zit 😁, maar ook omdat we bewust willen eten. Eet jij weleens vegetarisch? Of kun je het stukje vlees of vis echt nog niet missen?
Pasta-schotel met prei, tomaten en kaas
Lekkere makkelijke pasta-schotel met maar liefst 225 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 610 kcal
Ingrediënten
- 150 gram volkoren pasta
- 2 stuks prei
- 1 stuks tomaat
- 250 gram kastanjechampignons
- 60 gram geraspte oude kaas
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 250 ml tomatenpassata
- 70 gram tomatenpuree
- 2 theelepels tijm
- 1 eetlepel oregano
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de pasta volgens verpakking beetgaar.
- Begin met een droge pan op het vuur met de pijnboompitjes, blijf goed bewegen zodat ze mooi rondom bruin worden. Haal ze uit de pan.
- Snij de tomaat in 4 en haal het vruchtvlees eruit. De rest mag in blokjes.
- Maak de prei schoon en snij in stukjes.
- De champignons mogen ook schoongemaakt worden en in schijfjes gesneden worden.
- Doe een eetlepel olie in de pan en bak de prei gaar, doe er dan een teen geperste knoflook en de kruiden bij.
- Roer om en voeg de champignons toe. Als deze gebakken zijn voeg je de tomatenstukjes, puree en passata toe.
- Ook wat zwarte peper (en zout naar smaak) kun je nu erbij doen.
- Proef na een minuutje of twee of de saus zo naar je smaak is.
- Doe de pasta in de pan erbij en roer goed om.
- Vet een ovenschaal in en doe de inhoud van de pan er in, voeg de pijnboompitjes toe en bestrooi het geheel met de kaas.
- Zet even in de oven om te gratineren (10 minuutjes ongeveer).
- Geniet!
Trefwoord vegetarisch