In de lente en de zomer vind ik pastasalades heerlijk om te maken! Ze zijn makkelijk en heel erg lekker. Ik heb deze keer een pastasalade met avocado en rivierkreeftjes gemaakt. Bij het ziltige van vis vind ik een zoete tegenhanger extra lekker, vandaar dat ik mango er doorheen heb gedaan.
Om dit gerecht gezond te houden heb ik volkoren pasta gebruikt en twee soorten fruit, namelijk avocado en mango. Of avocado een groente of fruit is dat is overigens discutabel, het maakt ook niet veel uit eigenlijk, er zitten veel vitaminen en mineralen in dus dat telt vooral. Eet jij vaak fruit in je avondeten?
Geniet lekker van deze pastasalade met avocado en rivierkreeftjes.
Pastasalade met avocado en rivierkreeftjes.
Heerlijke gezonde pastasalade met om en nabij 175 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
calorieën 750 kcal
Ingrediënten
- 200 gram romainesla
- 1 stuks mango
- 1 stuks avocado
- 140 gram volkoren pasta
- 200 gram cottage cheese
- 15 gram basilicum
- ½ stuks knoflook
- 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 100 gram rivierkreeftjes
- 1 theelepel citroensap
Instructies
- Meng de cottage cheese met een eetlepel goede olijfolie, citroensap en de halve teen geperste knoflook.
- Voeg er naar smaak nog wat zout en peper aan toe en zet weg.
- Kook de volkoren pasta gaar (ik koop altijd kleine varianten volkoren pasta, die zijn niet zo stevig).
- De slablaadjes maak je ook schoon en leg in een grote schaal.
- Spoel de pasta af met koud water en laat even uitlekken in een vergiet.
- Meng dan de cottage cheese en de basilicum door de pasta en giet er een eetlepel olijfolie door. De mango en avocado mogen nu ook door de pasta geschept worden.
- Doe alles op de sla en leg uiteindelijk de rivierkreeftjes er op.
Trefwoord Avocado, fruit, Lente, Volkoren