Pizza met vijgen, courgette, geitenkaas en pijnboompitjes. Verse vijgen zijn in Nederland in september en oktober te krijgen. Vaak kun je ze veel langer kopen bij de plaatselijke groenteboer, maar dan zijn ze meestal geïmporteerd en duur. Ik hou wel van verse vijgen in een hartige maaltijd. Het is dan vooral lekker om een echt hartige tegenhanger te hebben, ik heb deze keer voor geitenkaas gekozen. Zelf ben ik niet een echte zoetekauw dus ik vond de agavesiroop niet nodig, Peter vond het lekkerder met.
Deze pizza met vijgen heb ik vegetarisch gehouden, er zitten zo al meer dan genoeg ingrediënten op (in Italië zou ik hiervoor bestraft worden denk ik, haha) en ik eet sowieso graag vegetarisch. Omdat ik volgens de Chinese orgaanklok eet hou ik wel van een wat lichtere maaltijd in de avond en deze is zonder vlees of vis al vol genoeg. Je kunt lekker snel van deze heerlijke pizza genieten want hij is binnen een half uurtje alweer uit de oven.
Pizza met vijgen
Ingrediënten
- 1 stuk flammkuchendeeg
- 200 gram hüttenkäse
- 3 stuks verse vijgen
- 1 stuk courgette
- 50 gram geitenkaasballetjes
- 1 el. pijnboompitten
- 20 gram rucola
- 2 tl. tijm
optioneel:
- 1 el. agavesiroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Leg het deeg op een bakplaat (een ovenpapiertje zit er vaak al onder).
- Meng de hüttenkäse met de tijm en een eetlepel olie. Verdeel over het deeg.
- Snij de courgette in plakjes en leg ook op het deeg. Strooi er naar smaak zwarte peper over.
- Snij de vijgen in dunne plakjes en leg op de courgette.
- Ook de geitenkaas en pijnboompitjes kun je nu op de plaattaart leggen.
- Verdeel nog een eetlepel olie over het gerecht en bak af voor zo’n 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Leg de rucola op de plaattaart en giet eventueel wat agavesiroop er overheen.