Deze vegetarische pizzaatjes met rode pesto, courgette, champignons en kaas zijn ideaal als borrelhapje of als snelle avondmaaltijd. Dit recept was bij ons thuis een combinatie van overblijfselen maar het was zó lekker dat ik het je niet wilde onthouden. Deze keer heb ik origineel bladerdeeg gebruikt i.p.v. hartig taartdeeg (wat ik normaal gesproken zou kiezen). Dat komt omdat Peter, de voorproever, er een doosje per ongeluk van had meegenomen. En ja, dat moet dan ook een keer op. En eigenlijk wel extra lekker een keer!
Ik maak een variant van pizzaatjes met rode pesto wel vaker met hartige deegblaadjes. De rode pesto combineert gewoon heel goed, je hebt dan meteen veel meer smaak dan tomatensaus. En daardoor kan ik het als vegetarisch recept serveren want er zit direct al zoveel smaak aan dat je vis of vlees helemaal niet mist. Ik heb er flink wat groenten op gedaan, nog wat kaas en kruiden. En mocht je nog wat verse basilicum er op doen dan is het echt helemaal af.
Pizzaatjes met rode pesto
Ingrediënten
- 6 plakken bladerdeeg (diepvries)
- 50 gram rode pesto
- 100 gram champignons
- 1 stuk courgette
- 40 gram rucola
- 50 gram geraspte kaas
- 1 el. oregano
- 10 gram verse basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de bladerdeegplakjes op een ovenblik met ovenpapier.
- Als ze nog bevroren zijn kun je ze het makkelijkst besmeren dus smeer meteen de pesto op de deegplakjes.
- Snij de courgette in kleine blokjes en leg op het deeg.
- De champignons mag je in plakjes snijden en ook op het deeg verdelen.
- Strooi de oregano en de kaas er overheen. Zet voor zo'n 15 minuten in de oven.
- Daarna leg je er wat rucola en basilicum op. Buon appetito!