Vegetarische pizzaatjes met rode pesto, courgette, champignons en kaas. Deze pizzaatjes was bij ons een leftoverdish maar zó lekker dat ik het jullie niet wilde onthouden 😉. Deze keer heb ik origineel bladerdeeg gebruikt i.p.v. hartig taartdeeg (wat ik normaal gesproken zou kiezen). Dat komt omdat Peter (a.k.a. de voorproever) er een doosje van had meegenomen per ongeluk. En ja, dat moet dan ook een keer op. En eigenlijk wel heeeeeeel erg lekker een keer! 😍.
Ik maak deze pizzaatjes wel vaker met hartig bladerdeeg. De rode pesto combineert gewoon heel goed, je hebt dan meteen veel meer smaak dan tomatensaus. En daardoor kan ik het als vegetarisch recept serveren want er zit direct al zoveel smaak aan dat je vis of vlees helemaal niet mist.

Pizzaatjes met rode pesto
Deze heerlijke pizzaatjes bevatten 220 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten min
Oventijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 700 kcal
Ingrediënten
- 6 plakken bladerdeeg (diepvries)
- 50 gram rode pesto
- 100 gram champignons
- 1 stuk courgette
- 40 gram rucola
- 50 gram geraspte kaas
- 1 el. oregano
- 10 gram verse basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de bladerdeegplakjes op een ovenblik met ovenpapier.
- Als ze nog bevroren zijn kun je ze het makkelijkst besmeren dus smeer meteen de pesto op de deegplakjes.
- Snij de courgette in kleine blokjes en leg op het deeg.
- De champignons mag je in plakjes snijden en ook op het deeg verdelen.
- Strooi de oregano en de kaas er overheen. Zet voor zo'n 15 minuten in de oven.
- Daarna leg je er wat rucola en basilicum op. Buon appetito!
Trefwoord Basilicum, courgette, Pesto
