Pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep kokosmelk

Pompoensoep met kokosmelk is een fantastische combinatie. Dit is echt de allerlekkerste pompoensoep die ik ooit gemaakt heb. Zo romig, zoet en kruidig. Deze keer heb ik er zoete aardappel, een hoop kruiden en pompoenpitten voor de bite bij gedaan.

De voorproever hield tot voor een paar jaar terug helemaal niet van pompoen. Maar sinds ik er allerlei lekkere ingrediënten aan toevoeg is hij ook fan. Wij hebben hem als maaltijdsoep gegeten, en daar hoefde maar een heel klein broodje kruidenboter (mijn ultieme combinatie bij elke maaltijdsoep) bij. Want het vult goed, zelfs voor deze grote eter. 

Maak ook van deze soep weer een grote pan, zo kun je de volgende dag(en) nog een kopje bij je lunch pakken. Daarmee krijg je meteen al wat extra groenten binnen en bovendien warm je je lichaam dan op zodat het opnemen van alle voedingsstoffen makkelijker gaat. Zie voor meer tips over gezonde voeding het blogartikel over de Chinese voedingsleer. Geniet van deze heerlijke pompoensoep met kokosmelk.

Pompoensoep

Pompoensoep met kokosmelk

Deze soep is heerlijk romig en bevat 160 gram groenten per kom!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
kooktijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep, voorgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 kommen
calorieën 155 kcal

keukenapparatuur

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 500 gram Hokkaido-pompoen (een halve pompoen is rond 500 gram)
  • 1 stuk zoete aardappel (1 stuk is ongeveer 100 gram)
  • 100 ml. kokosmelk
  • 50 gram ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk groentebouillonblokje (minder zout)
  • 500 ml. water
  • 0,5 el. paprikakruiden
  • 1 el. peterselie (gedroogd)
  • 1 tl. komijnzaad
  • 1 el. pompoenpitten

Instructies
 

  • Je hoeft deze pompoen niet te schillen dus was hem eerst goed. Pak een scherp mes en snij de pompoen doormidden. Snij dan in plakken en vervolgens in blokjes. Snij ook de zoete aardappel in stukken (was deze ook eerst goed).
  • Snipper de ui en bak dan, in een soeppan met wat olie, glazig.
  • Doe de stukken pompoen en aardappel erbij en bak een tijdje mee.
  • Vervolgens mag het water, bouillonblokje, alle kruiden en de kleingesneden knoflook bij de pan.
  • Laat zo'n 10 minuten zachtjes koken. Als alles dan goed gaar is mag de kokosmelk erbij.
  • Verwarm goed en haal dan de pan van het vuur. Gebruik een staafmixer om de soep mooi glad te pureren.
  • Serveer de kommen soep met wat pompoenpitten.
Trefwoord kokos, Pompoen, Pompoenpitten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven