Deze quiche met bloemkool en kip was bijna in de vuilnisbak geëindigd… Bij mij gaat er ook weleens wat mis en dat was met deze hartige taart het geval, ik had een goedkope en dunne taartvorm gekocht met een losse bodem. Superhandig dacht ik! Maar omdat ik zoveel groenten in deze quiche heb gestopt werd het topzwaar en daar was dit taartvormpje niet tegen bestand. Toen ik hem de oven in wilde schuiven schoof de losse bodem heen en weer, er viel een flinke hoeveelheid eimengsel op de deur en de bodem van de oven (wat een bende). En omdat ik de quiche nog wilde redden heb ik snel het ovendeurtje dichtgegooid. Waardoor de restjes heerlijk zijn aangekoekt tijdens het bakken, haha. Dat was dus even flink schrobben naderhand, maar de quiche was gered en is werkelijk overheerlijk geworden!
Ik heb allerlei restjes groenten in deze quiche met bloemkool en kip gedaan. Broccoli en bloemkool uit de diepvries, kastanjechampignons, een rode ui en na het bakken nog een handje rucola. Zo zit deze quiche boordevol groenten. Verder heb ik gerookte kip, allerlei kruiden en een laag kaas toegevoegd. Ik vind een laagje gegratineerde kaas bij een hartige taart altijd wel heel erg lekker.
Quiche met bloemkool en kip
keukenapparatuur
- 1 taartvorm
- 1 deegroller
Ingrediënten
- 150 gram gerookte kip
- 250 gram bloemkool (diepvries)
- 250 gram kastanjechampignons
- 75 gram broccoli (diepvries)
- 1 stuk rode ui
- 3 stuks eieren
- 75 gram zuivelspread bieslook
- 4 plakken hartige taartdeeg (diepvries)
- 1 teen knoflook
- 1 el. gedroogde tijm
- 1 beetje bloem (om aanrecht te bestuiven)
- 1 handje rucola (optioneel)
- 50 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de taartvorm in.
- Doe wat bloem op een schoon stuk aanrecht, leg daar de deegblaadjes op en stapel ze op, wacht even tot ze ontdooid zijn.
- Daarna kun je ze met een deegroller uitrollen en in de taartvorm leggen. Druk voorzichtig aan. *Als de blaadjes nog niet ontdooid genoeg zijn ga je eerst verder met de volgende stappen.
- Maak de ui schoon en snij in ringen.
- Doe wat olie en de kleingesneden knoflook in een grote pan en bak de ui aan.
- Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Voeg samen met de bloemkool en broccoli toe aan de pan.
- Snij de kip in blokjes. Als de groenten ontdooid zijn in de pan en voeg je de kip samen met de zuivelspread en tijm aan de pan toe.
- Als de spread gemengd is voeg je de eieren toe en giet je alles over in de, met deeg bekleedde, taartvorm.
- Strooi de kaas erover en bak af voor zo’n 20 tot 25 minuten. Lekker met wat rucola.