Deze heerlijke, romige wortelsoep was eigenlijk een left-over-maaltijd. Want wat doe je als je alleen maar wortelen in huis hebt? Ik heb eens goed gekeken in de kast en een ui, knoflook, wat gedroogde kruiden en een beetje zuivelspread had ik nog wel op voorraad. Dus vandaar deze wortelsoep! Ik had het nog nooit eerder gegeten maar het was erg lekker en voor herhaling vatbaar.
Elke dag soep voor een goede gezondheid
Ik eet het hele jaar door regelmatig soep met veel groenten bij mijn lunch. Extra groenten helpen mijn energie en immuunsysteem, hierdoor voel ik me extra fit. Wortelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar maar in de herfst vaak heel goedkoop, eet je ook graag met de seizoenen mee dan is deze romige wortelsoep een soep voor in het aarde-element. Wil je meer weten over hoe je voeding in kunt zetten voor een goede gezondheid? Bekijk de pagina over de cursus ‘de Chinese voedingsleer’ hier.
Heb jij al eens eerder wortelsoep op? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Romige wortelsoep
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 500 gram wortelen
- 125 gram zoete aardappel
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks groentenbouillonblokje (minder zout)
- 750 ml. water
- 3 eetlepels kokosmelk
- 1 eetlepel peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 eetlepel paprikapoeder
Instructies
- Schil de zoete aardappelen, snij in stukken en snij de wortelen in plakjes.
- De ui mag gesnipperd worden en de knoflook kun je fijn snijden of met een knoflookpers persen.
- Doe wat olie in een pan en bak eerst de ui en knoflook glazig.
- Voeg dan de zoete aardappelen en wortelen toe en roer even om.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Ook de peterselie en paprikapoeder mag er nu bij.
- Kook voor zo’n 10 minuutjes (totdat alles zacht gekookt is).
- Voeg dan de kokosmelk toe en pureer alles met een staafmixer tot een soep.
- Lekker met een broodje kruidenboter!!