Deze heerlijke, romige wortelsoep was eigenlijk een left-over-maaltijd. Want wat doe je als je alleen maar wortelen in huis hebt? Ik heb eens goed gekeken in de kast en een ui, knoflook, wat gedroogde kruiden en een beetje zuivelspread had ik nog wel op voorraad. Dus vandaar deze wortelsoep! Ik had het nog nooit eerder gegeten maar het was erg lekker en voor herhaling vatbaar.
Ik eet het hele jaar door regelmatig soep met veel groenten bij mijn lunch. Extra groenten helpen mijn energie en immuunsysteem, hierdoor voel ik me extra fit. Wortelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar maar in de herfst vaak heel goedkoop, eet je ook graag met de seizoenen mee dan is deze romige wortelsoep een fantastische herfstsoep. Wil je meer weten over hoe jezelf gezond(er) kunt eten? Bekijk de cursuspagina over gezond eten hier.
Heb jij al eens eerder wortelsoep op? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Romige wortelsoep
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 500 gram wortelen
- 125 gram aardappelen
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks groentenbouillonblokje (minder zout)
- 750 ml. water
- 3 eetlepel zuivelspread bieslook
- 1 eetlepel peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 eetlepel paprikapoeder
Instructies
- Schil de aardappelen, snij in stukken en snij de wortelen in plakjes.
- De ui mag gesnipperd worden en de knoflook kun je fijn snijden of met een knoflookpers persen.
- Doe wat olie in een pan en bak eerst de ui en knoflook glazig.
- Voeg dan de aardappelen en wortelen toe en roer even om.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Ook de peterselie en paprikapoeder mag er nu bij.
- Kook voor zo’n 10 minuutjes (totdat alles zacht gekookt is).
- Voeg dan de zuivelspread toe en pureer alles met een staafmixer tot een soep.
- Lekker met een broodje kruidenboter!!