Deze heerlijke, romige soep was eigenlijk een left-over-maaltijd. Want ja, wat doe je als je alleen maar wortelen in huis hebt? Ik heb eens goed gekeken in de kast en een ui, knoflook, wat gedroogde kruiden en een beetje zuivelspread heb ik vaak wel op voorraad. Dus vandaar deze wortelsoep! Ik had het nog nooit eerder gegeten maar het was erg lekker en voor herhaling vatbaar. Het is een vrij dikke soep dus kijk even of je hem zo lekker vindt, anders voeg je gewoon wat meer water toe (of geen aardappelen bijv.). Heb jij al eens eerder wortelsoep op? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Romige wortelsoep
Deze heerlijke soep is per kom goed voor 125 gram groenten! Het is wel een erg dikke soep, als je hem wat dunner wilt voeg je gewoon wat water toe, of je kunt ervoor kiezen geen aardappel er in te doen.
4.75 van 4 beoordelingen
Bereiding 35 minuten min
Gang Soep, voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 kommen
calorieën 120 kcal
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 500 gram wortelen
- 125 gram aardappelen
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks groentenbouillonblokje (minder zout)
- 500 ml. water
- 3 eetlepel zuivelspread bieslook
- 1 eetlepel peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 eetlepel paprikapoeder
Instructies
- Schil de aardappelen, snij in stukken en snij de wortelen in plakjes.
- De ui mag gesnipperd worden en de knoflook kun je fijn snijden of met een knoflookpers persen.
- Doe wat olie in een pan en bak eerst de ui en knoflook glazig.
- Voeg dan de aardappelen en wortelen toe en roer even om.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Ook de peterselie en paprikapoeder mag er nu bij.
- Kook voor zo’n 10 minuutjes (totdat alles zacht gekookt is).
- Voeg dan de zuivelspread toe en pureer alles met een staafmixer tot een soep.
- Lekker met een broodje kruidenboter!!
Trefwoord Lente, Wortelen
