Salade met burrata en frambozen

Salade met burrata en frambozen

Een heerlijke, simpele en supergezonde salade. Dus terecht toegevoegd aan de categorie “Snel en Slank”. Wij hebben er een vers afgebakken broodje bij gegeten. Dat doe ik sowieso het liefst bij salade, en dan lekker met een laag kruidenboter 🥰. Die kruidenboter maak ik dan wel met halvarine en kruidenboterkruiden. Dat bevat natuurlijk veel minder verzadigde vetten maar ik vind het ook superlekker en het is meteen al goed smeerbaar. Maar zonder brood is dit ook eigenlijk al wel voldoende hoor ☺️. Wat eet jij graag bij een salade? Of eet je helemaal niets erbij?

Salade met burrata en frambozen

Salade met burrata en frambozen

Deze salade bevat 125 gram groenten en 60 gram fruit per portie.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 435 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 gram gemengde sla
  • 150 gram komkommer
  • 125 gram frambozen
  • 1 stuk burrata
  • 1 el. pijnboompitten
  • 15 gram basilicum
  • 3 el. olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl. mosterd
  • 1 tl. honing
  • 1 tl. citroensap

Instructies
 

  • Meng de olijfolie met de mosterd, honing, citroensap en wat peper. Proef even of je het zo lekker vindt.
  • Was de basilicum, komkommer en frambozen.
  • De komkommer mag in de lengte doorgesneden worden. Haal met een lepeltje het binnenste, zachte gedeelte eruit en snij dan in plakjes.
  • Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snij grote blaadjes wat kleiner.
  • Pak een schaal en leg daar de sla op, dan de stukken komkommer en een gedeelte van de basilicum. Giet een groot gedeelte van de dressing er overheen.
  • Rooster de pijnboompitjes even in een droge pan.
  • Doe de frambozen op de salade en leg de bol burrata er ook op. Verdeel het laatste beetje dressing over de salade en eindig met de afgekoelde pijnboompitten en de rest van de basilicum.
Trefwoord fruit, Kaas, Maaltijdsalade
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top