Deze salade met druiven, ricotta, pijnboompitten en een heerlijke dressing staat al in 10 minuten op je eettafel. Hij is super als bijgerecht bij een BBQ, hartige taart, pastagerecht of gewoon als maaltijdsalade met wat brood erbij. Ik combineer steeds vaker fruit met een hartig gerecht, dat is toch wel echt lekker dat friszoete in combinatie met het hartige van bijvoorbeeld een poké bowl of quiche.
Ook de zoete dressing maak je snel en makkelijk zelf bij deze salade met druiven. Daar heb ik nog wat honing in gedaan en als je een lekkere extra vierge olijfolie hebt dan heb je echt weinig nodig voor een fantastische en gezonde dressing. In de warme maanden is dit overigens ook een heerlijke salade om als lunch te eten. Waar zou jij deze salade bij eten?
Salade met druiven
Ingrediënten
- 100 gram jonge sla-melange
- 150 gram pitloze rode druiven
- 200 gram ricotta
- 10 gram pijnboompitten
Voor de dressing:
- 3 el. extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
- 1 el. honing
- zwarte peper naar smaak
Instructies
- Was de druiven en snij ze doormidden.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze bruin zijn.
- Leg de sla op een groot bord of een schaal.
- Roer de ricotta goed door elkaar en verdeel over de salade.
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet (gedeeltelijk of geheel) over de salade.
- Verdeel de druiven en pijnboompitten ook over de salade. Je kunt alweer genieten!