Traybake met halloumi

traybake met halloumi

Eigenlijk vind ik alle ovengerechten voor een doordeweekse dag ideaal. En een traybake is daarvan wel de nummer 1, makkelijk, weinig werk en veel groenten. Deze keer heb ik een traybake met halloumi gemaakt. Halloumi is een wat hardere kaas die je kunt grillen en bakken, leuk voor op de BBQ, in de pan of oven. Deze kaas is wel erg zout dus goed om te combineren met het zoete van aardappelen en groenten. Verder zitten er veel eiwitten in waardoor het een volwaardige aanvulling is voor vegetariërs. 

Flexitariër

Zelf ben ik een flexitariër, dat wil zeggen dat ik veel vegetarische gerechten eet, maar ook nog vis eet en af en toe een stukje vlees. Het is gezonder om niet teveel vlees te eten, zeker rood vlees is niet goed voor je. Schapen, rundvlees, geiten en varkens vallen onder rood vlees. Als ik vlees eet dan is het altijd een biologisch stukje vlees (en vis ook altijd met een keurmerk) omdat het mij ook gaat om dierenwelzijn en het milieu. 

Makkelijk vegetarisch

Je vindt hier dus veel vegetarische maaltijden, hapjes en tussendoortjes. En eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om een volwaardige maaltijd zonder vlees of vis op tafel te zetten. Het is ook nog eens stukken goedkoper! Deze traybake met halloumi heb ik gemaakt met Hollandse groenten en verse tijm (maar je kunt ook gedroogde tijm gebruiken). Eet jij weleens een vegetarische maaltijd? Of kun je het stukje vlees of vis toch nog niet missen? Laat het me weten onderaan deze pagina in het opmerkingenveld. 

traybake met halloumi

Traybake met halloumi

Deze makkelijke, vegetarische traybake is goed voor 250 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2
calorieën 530 kcal

Ingrediënten
  

  • 10 takjes verse tijm (of gedroogde tijm)
  • 125 gram halloumi
  • 75 gram wortelen
  • 175 gram bloemkool
  • 250 gram broccoli
  • 400 gram kruimige aardappelen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Maak alle groenten en aardappelen schoon en was de tijm (als je verse tijm gebruikt).
  • Leg alles op een bakplaat of in een grote ovenschaal. Ik leg altijd eerst een bakpapiertje op de bakplaat.
  • De tijm verdeel je over de traybake (je kunt de blaadjes er vanaf halen of met tak en al op de traybake leggen), giet er 2 eetlepels olie overheen en schep een keer om. Zet voor zo'n 20 minuten in de oven.
  • Roer dan alles nog eens om. Snij de halloumi in stukjes en leg op de traybkae en bak voor zo'n 10 minuten mee.
Trefwoord bloemkool, Halloumi, Tijm, Wortelen
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven