Traybake met zalm

Traybake met zalm

Traybake met zalm, sperzieboontjes, erwten, krieltjes en een sojayoghurt-dillesaus. Dat is toch werkelijk genieten? Ik ben dol op traybakes en ik maak ze bijna elke week wel. De meeste bakplaatgerechten zijn vegetarisch, maar je kunt eigenlijk alles op een bakplaat leggen en afbakken, dat is altijd goed. Een stuk vlees of vis is ook ideaal voor in de oven. Doordat je het langzamer bakt en de temperatuur reguleert wordt vlees en vis niet zo snel droog dan in een pan. En omdat ik heel erg dol ben op zalm maar het eigenlijk veel te duur vind om regelmatig verse zalm te kopen heb ik deze uit de diepvries gekocht. Als je diepvriesvis verwerkt in een ovengerecht (dat kan ook een lasagne zijn bijvoorbeeld) dan blijft het hartstikke zacht en smaakvol. 

Ik heb deze traybake met zalm met een frisse saus gemaakt van sojayoghurt, verse dille en wat citroensap. Weer heel makkelijk en snel klaar zoals je van me gewend bent. En het is toch echt een plaatje geworden? Je kunt dit zonder problemen serveren als je eters krijgt!

Traybake met zalm

Traybake met zalm

Deze heerlijke traybake bevat 200 gram groenten per persoon.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Zweeds
Porties 2
calorieën 700 kcal

keukenapparatuur

  • 1 oven met bakplaat

Ingrediënten
  

  • 400 gram krieltjes
  • 2 stuks zalmfilet met huid (evt. uit de diepvries)
  • 300 gram sperzieboontjes
  • 100 gram diepvrieserwten

Voor de yoghurt-dillesaus:

  • 200 ml. sojayoghurt
  • 0,5 stuk citroen
  • 15 gram verse dille

Instructies
 

  • Haal de zalmfilets uit de diepvries.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  • Bedek de bakplaat met bakpapier.
  • Was en snij de grote krieltjes op maat zodat ze allemaal ongeveer even groot zijn en leg ze op de bakplaat.
  • Was en dop de boontjes en leg bij de krieltjes op de plaat.
  • Verdeel een eetlepel olie per persoon over de bakplaat en voeg wat zwarte peper naar smaak toe. Bak voor 20 minuten in de oven.
  • Meng de yoghurt met 1 tl. citroensap per persoon en de kleiner gesneden dille. Voeg naar smaak wat peper toe.
  • Leg de ontdooide zalmfilets met de huid naar boven op de plaat erbij en verdeel ook de erwten over de tray. Bak voor nog eens 8 tot 10 minuten in de oven.
  • Serveer de traybake met de yoghurt-dillesaus en wat schijfjes citroen.
Trefwoord Erwten, sperziebonen, traybake, Zalm
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven