Deze Turkse pides met courgette en fetakaas zijn echt één van mijn meest favoriete vegetarische recepten.
Snel klaar
Ik heb kant-en-klaar flammküchen-deeg gebruikt (dat is wat dunner en minder vet dan bijv. pizzadeeg of bladerdeeg). Daardoor moest ik wel prikkers gebruiken om ze dicht te houden. Maar dat doet aan de smaak niks af! Mocht je liever ander deeg gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Of je maakt het deeg zelf, maar daar heb ik meestal het geduld niet voor.
Pizzadeeg
Ik heb naast deze Turkse pides met courgette en fetakaas ondertussen ook een andere variant gemaakt met pizzadeeg, dat werkt inderdaad stukken beter met dichtvouwen. De punten blijven dan beter aan elkaar plakken. Maar eerlijk gezegd vind ik het zo met de prikkers ook wel wat hebben.
Deze Turkse pides met seizoensgroenten uit de zomer, heb al in 20 minuten op jouw eigen eettafel staan. Bovendien bevatten ze lekker veel groenten, maar liefst 300 gram groenten per persoon! Geniet er lekker van.
Turkse pides met courgette en fetakaas
Ingrediënten
- 4 plakken flammkuchen (85 gram per stuk)
- 1 stuks courgette
- 100 gram fêtakaas
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 eetlepel tijm
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 stuks ei
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- ½ stuks komkommer
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (check even het deeg wat je gebruikt).
- Schaaf met een kaasschaaf lange plakken van de courgette.
- Was en halveer de tomaatjes.
- Meng in een schaaltje de geperste knoflook met de eetlepels olijfolie.
- Doe het ei in een schaaltje.
- Pak een bakblik en leg het deeg er op.
- Begin met het verdelen van de courgette, daarop doe je het olijfoliemengsel en wat van de tijm. Dan mag je de tomaatjes en fêtakaas er op leggen.
- Vouw de uiteindes dicht of gebruik prikkers.
- Doe met een kwastje of een stuk keukenpapier wat van het ei op de buitenkant van de pides. Strooi daar de sesam op.
- Bak af in de oven (kijk even op de verpakking, meestal is het tussen de 7 en 10 minuten bij dun deeg).
- Ondertussen maak je de komkommer schoon en snij in plakjes. Serveer de komkommer in een apart schaaltje.
Hoi,
Heel lekker recept en makkelijk te maken ookal had ik nog nooit zoiets gemaakt. Ik had bladerdeeg gebruikt en in cakeblik gedaan in de oven en bij moest 200 graden en totaal 30 minuten.
Hoi Robin,
Wat leuk dat je een reactie achterlaat! 🙂 En vooral fijn dat het zo lekker was natuurlijk. Met bladerdeeg lijkt me ook een superlekkere optie.
groetjes Renée