Deze maaltijd is dan misschien niet light maar wel heel gezond met alle vezels en hoeveelheid groenten! ✅ Een echt comfortfoodrecept. Ik heb een hoop kruiden aan de saus toegevoegd maar het is nog steeds mild, ik hou zelf niet zo van pittig eten (ik krijg er ook buikpijn van dus dan vind je het sowieso al snel niet lekker meer). Je kunt wel heel makkelijk wat meer pit aan dit gerecht toevoegen natuurlijk met wat cayennepeper bijvoorbeeld. Ik heb volkoren tortilla’s gebruikt en er zitten meer dan 300 gram groenten per portie in. In mijn recepten vind je vaak veel verschillende soorten groenten met allerlei kleuren. Dat ziet er niet alleen smakelijker uit maar dat doe ik ook om een goede reden. Alle kleuren hebben bepaalde eigenschappen qua vitamines en mineralen. Als je dus veel verschillende groenten/kleuren gebruikt weet je zeker dat je gevarieerd eet. In deze overheerlijke tortilla’s heb ik vier verschillende groenten gebruikt. Geniet ervan!

Volkoren tortillawraps
Ingrediënten
- 4 stuks volkoren wraps XL
- 150 gram rundergehakt
- 140 gram mais
- 200 gram champignons
- 250 gram diepvrieserwten
- 0,5 stuk prei
- 150 ml. tomatenpassata
- 1 teen knoflook
- 1 el. peterselie
- 1 el. gemalen korianderzaad
- 1,5 el. milde paprikakruiden
- 60 gram zuivelspread bieslook
- 50 gram geraspte belegen kaas
Instructies
- Bak het gehakt in een pan met een beetje olie. Als het bruin is haal je het uit de pan en doe het in een schaaltje.
- Was en snij de prei en de champignons. Bak beide in de pan die je net gebruikt had voor het gehakt. Voeg zwarte peper naar smaak toe.
- Doe vervolgens de geperste of kleingesneden knoflook, tomatensaus, alle kruiden, mais en de erwten in de pan erbij. Verwarm goed en roer regelmatig door.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe het gehakt terug in de pan en meng met de saus.
- Pak een wrap en smeer aan 1 kant wat zuivelspread (om de wrap dicht te kunnen plakken zo meteen), in het midden doe je een kwart van de vulling. Rol op en snij doormidden. Als je ovenschaal zo groot is dat ze er in het geheel in kunnen hoef je het niet door te snijden.
- Doe dit bij alle vier wraps. Vet een ovenschaal in en leg de wraps daar in.
- Strooi de kaas over de wraps en zet voor zo'n 5 minuutjes in de oven. Of zo lang als nodig is om de kaas te smelten.
