Kerstmenu maken zonder stress

kerstmenu

Vier makkelijke kerstrecepten voor 4 personen

Met kerst pak ik graag uit maar ik heb toch altijd de voorkeur voor makkelijke recepten en niet al te dure ingrediënten, die je het liefst ook al een dag eerder kunt maken, met extra speciale ingrediënten. Dan wordt het niet alleen voor je tafelgenoten een feestje maar ook voor jezelf! Want ik weet niet hoe het bij jou zit, maar stress tijdens de feestdagen kan ik echt wel missen :).

Wil je, naast onderstaande recepten, nog veel meer recepten, serveertips, budgettips (de boodschappen zijn ontzettend duur op het moment) en voldoende vegan/vegetarische opties? Schaf dan nu het e-book kerstmenu maken zonder stress aan voor maar €5,-. Er staan maar liefst 58 recepten in die je voor al je feestelijke etentjes kunt gebruiken. 

Het duurt nog een paar weekjes voordat het kerstfeest losbarst dus je hebt tijd om één of meerdere van onderstaande recepten van tevoren als eens te maken. Het hoofdgerecht kan ook prima in de diepvries om net voor kerst te ontdooien trouwens. En deze recepten zijn natuurlijk ook voor andere feestelijke etentjes te gebruiken.

Het is slim om voor je kersttafel de aankleding ook bijtijds aan te schaffen (want…..geen stress).

1e gang: avocado met gerookte forelsalade

Ieder krijgt een halve avocado met zelfgemaakte forelsalade. Dit gerechtje is binnen een kwartiertje klaar en ik zou deze gewoon echt pas vlak voor het serveren maken. De forelsalade kan wel eerder hoor trouwens, maar het opensnijden van de avocado zou ik pas op het laatste moment doen. Ze worden namelijk erg snel bruin en dat ziet er niet zo smakelijk uit. Koop daarom ook net wat teveel avocado’s want het is altijd een verrassing hoe ze er vanbinnen uit zien. En je kunt overgebleven avocado’s in de dagen daarna nog lekker bij de lunch eten. 

Serveer de avocado met forelsalade met wat verse kruiden en een lepeltje om het op te eten. Bekijk het volledige recept hier

2e gang: venkelsoepje met zalm en prei

Dit heerlijke soepje is ook weer erg makkelijk te maken en heerlijk op smaak gebracht met dille en knapperige prei. De zalm zorgt voor het ziltige en door dit op een prikkertje bovenop het glaasje te serveren ziet het er wat eleganter uit. 

Je serveert het soepje in een glaasje (het zijn kleine porties aangezien het een tussengerecht is) met wat rauwe, knapperige prei er op en een prikker met gerookte zalm. Bekijk het volledige recept hier

3e gang: stoofpot met trappist en peperkoek

Ik heb voor dit kerstmenu als hoofdgerecht een runderstoofpot bedacht. Een stoofpot mislukt nooit en is ontzettend lekker omdat het vlees mals wordt door de langzame bereiding en de smaken goed tot zijn recht komen. Ik heb een slowcooker gebruikt, dan is het nog makkelijker want je doet gewoon alles in de pot en 8 uur later is het een heerlijke maaltijd geworden. Ook dit gerecht kun je een dag van tevoren al maken. Ik heb er peperkoek en dubbele trappist in gedaan. Door te koken met drank maak je het geheel wat specialer.

Serveer deze stoofpot met wat extra groenten (bijvoorbeeld sperzieboontjes met uitgebakken spekjes) en een pastinaakpuree of, als je een knapperig element zoekt, aardappelrozetjes uit de oven. Bekijk het volledige recept hier.

4e gang: bosvruchten-sorbetijs met kletskoppen

En die kletskoppen kun je natuurlijk ook gewoon kopen, dat maakt het nóg makkelijker, maar je kunt ze ook zelf maken en dat is helemaal niet moeilijk. In dit dessert gaan een hoop vruchten dus het is lekker fris van smaak, samen met de vollere slagroom en de zoete, knapperige koekjes is dit echt een topdessert geworden.

Serveer het dessert met wat stukjes koek er overheen gekruimeld en kleingemaakte verse munt. Bekijk het volledige recept hier

Bekijk nog meer kerstrecepten hier. Vind je het leuk om een e-book met recepten te hebben? Je vindt hier een aantal e-books met recepten. Hele fijne feestdagen alvast! Geniet er lekker van met elkaar.

Liefs Renée

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven