Venkelsoep met zalm en prei

venkelsoep met zalm

Deze venkelsoep met zalm en prei was de tweede gang die ik in 2022 bedacht heb voor het 4-gangen kerstmenu. Daarom heb ik het ook in glaasjes en met een prikker met gerookte zalm gepresenteerd. Dat ziet er meteen feestelijk uit. Het zijn kleine soepjes voor 4 personen. Als je deze overheerlijke soep gaat maken voor een andere keer dan zou ik de dubbele hoeveelheid per persoon pakken.

Deze venkelsoep met zalm en prei is weer erg makkelijk te maken. Binnen een half uurtje heb je ze op tafel staan. Ik heb een roux gemaakt om de soep wat te binden, dat is natuurlijk wat minder gezond, mocht je een gezonder alternatief zoeken dan kun je ook zuivelspread light gebruiken om te binden. Je kunt deze soep een dag van tevoren al maken, mocht het een onderdeel zijn van een meer gangenmenu die je aan gasten wilt serveren dan is dat wel zo fijn.

Voor nog meer recepten voor kerst of andere feestelijke gelegenheid, klik hier

venkelsoep

Venkelsoep met zalm en prei

Deze heerlijke soep heb je binnen een half uur op jouw eettafel.
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
Gang Soep, voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4

keukenapparatuur

  • 1 Staafmixer
  • 4 prikkers en glaasjes

Ingrediënten
  

  • 1 stuk venkel
  • 1 stuk prei
  • 30 gram boter
  • 20 gram tarwebloem
  • 0,5 stuk groentebouillonblokje (minder zout)
  • 300 ml. water
  • 0,5 el. dille
  • 100 gram gerookte zalm

Instructies
 

  • Snij een klein stukje van de onderkant van de venkel af en haal ook de steeltjes weg. Halveer de venkel en snij dan in dunne plakjes en dan evt. nog eens doormidden.
  • Doe 1/3 van de boter in een pan en doe de venkel erbij op laag vuur.
  • Maak de prei schoon, snij in ringetjes en voeg 3/4 ervan toe aan de pan (de rest is voor garnering). Bak dit ook eventjes mee. Voeg peper naar smaak toe.
  • Doe in een andere pan 2/3 van de boter en de bloem, blijf goed roeren en bak in een paar minuutjes de roux gaar.
  • Doe de groenten in de pan met de roux. Voeg het water, de dille en bouillonblokje toe. Kook zachtjes voor zo’n 10 minuutjes zodat de venkel zacht is.
  • Snij ondertussen de zalm in reepjes en prik aan de prikkers.
  • Mix de soep met een staafmixer glad. Verdeel de soep over de glaasjes, doe wat prei op de soep ter garnering en leg de prikker op het glaasje.
Trefwoord Prei, Venkel, Zalm
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven