Avocado met forelsalade

avocado met forel

Dit voorgerecht heb ik speciaal ontwikkeld voor kerst. Zo makkelijk en echt zalig! 🥰 Zorg er wel voor dat je extra avocado’s koopt want je snijdt ze op het laatste moment open (anders verkleuren ze) en soms heb je per ongeluk een bruine gekocht 😑. De forelsalade  kun je gewoon al een dag eerder maken. Ieder krijgt een halve gevulde avocado als 1e gang. Meestal adviseer ik om een gerechtje al eens eerder te maken als je het aan anderen gaat serveren, maar als je forel en avocado lust en een pit uit een avocado kan halen dan moet dit echt helemaal goedkomen. Makkelijk en echt speciaal!

Bekijk nog meer kerstrecepten hier.

gevulde avocado

Avocado met forelsalade

Dit voorgerechtje heb je binnen een kwartier op je eettafel staan!
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 min
Gang amuse, voorgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4

keukenapparatuur

  • 1 keukenmachientje (of een staafmixer)

Ingrediënten
  

  • 2 stuks avocado
  • 125 gram gerookte forel
  • 100 gram crème fraiche
  • 5 takjes platte peterselie
  • 7 steeltjes bieslook
  • 1 tl. citroensap (vers of uit een flesje)

Instructies
 

  • Als je geen keukenmachientje hebt snij of knip je de kruiden klein. Anders mogen ze grof in het keukenmachientje. Hou een paar steeltjes bieslook achter ter garnering.
  • Doe alle overige ingrediënten (behalve de avocado's ;)) ook in het keukenmachientje erbij en meng goed door elkaar.
  • Snij de avocado's doormidden en haal met een mesje de pitten eruit of door zacht in de onderkant te knijpen.
  • Doe in de holtes waar de pit zat een goede hoeveelheid forelsalade en knip er nog wat bieslookstukjes overheen. Ieder krijgt een bordje met een halve avocado. Geef er een lepeltje bij, dat eet het makkelijkst.
Trefwoord Avocado, Kruiden, Vis
Jumbo banner
Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen