Sorbetijs met munt en kletskoppen

sorbetijs bosvruchten

Dit is een erg simpel en budgetvriendelijk kerstdessert geworden. Uiteraard ook op elk ander moment in het jaar een heel goed idee ;). Dit is ook weer een heel simpel recept. Je mengt gewoon alles in een keukenmachientje, voilà daar is het ijs al. Of het sorbetijs, yoghurtijs of vruchtenijs is dat weet ik niet. Het is eigenlijk een combinatie van alle drie geworden. De kletskoppen kun je ook gewoon kopen om het jezelf nóg makkelijker te maken natuurlijk 🙂. Maar als je dit voor kerst maakt dan is het ook wel leuk om wat extra werk er in te stoppen en koekjes maken is hartstikke leuk. Let wel even op als je gaat bakken want elke oven is anders en ze gaan hard! Geniet van het maken maar vooral van het samen opeten.

sorbetijs bosvruchten

Sorbetijs met munt en kletskoppen

Dit heerlijke dessert is weer heel makkelijk en je tafelgasten zullen happy zijn!
Nog geen beoordeling
Bereiding 45 min
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 min
Gang Dessert
Keuken Nederlands
Porties 6

keukenapparatuur

  • 1 keukenmachientje of blender

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor het ijs

  • 200 ml. sojayoghurt, vanillesmaak
  • 2 el. agavesiroop (of een andere siroop)
  • 1 tl. citroensap (vers of uit een flesje)
  • 250 gram blauw bessen (diepvries)
  • 250 gram frambozen (diepvries)
  • 6 takjes verse munt

Ingrediënten voor de kletskoppen

  • 50 gram patentbloem
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram amandelmeel
  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 20 gram amandelen
  • 0,5 tl. kaneel
  • 2 el. melk
  • 1 snufje zout

Overige ingrediënten

  • 1 bakje verse slagroom
  • 3 el. poedersuiker

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten (behalve de munt) in een keukenmachine totdat er een mooie gladde emulsie ontstaat. Doe in een bak en zet een tijdje in de diepvries. Niet al te lang want het kristalliseert heel snel. Of je moet het ruim voordat je het gaat scheppen weer eruit halen.
  • Koekjes: Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Zorg dat de roomboter goed op kamertemperatuur is, snij het klein en doe in een beslagkom/schaal. Doe het suiker, kaneel en snufje zout erbij en begin met je handen alles goed te mengen.
  • Doe er vervolgens de bloem en het amandelmeel bij en blijf kneden.
  • Snij de amandelen in kleine stukjes en voeg toe aan het deeg. Zorg dat ze goed gemengd worden.
  • Voeg de melk toe en kneed totdat je er een kruimelige deegbal van kunt maken. Leg een ovenpapiertje op een bakblik en doe daar balletjes ter grootte van een knikker op en druk een beetje plat. Leg ze voldoende uit elkaar want ze lopenflink uit.
  • Bak in 5 minuutjes (of korter, check even tussendoor) bruin. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen, daarna zijn ze mooi hard en knapperig.
  • Klop evt. nog wat slagroom voor bij het dessert en maak je bordjes op met wat poedersuiker (door een zeefje).
  • Leg een kletskop op het bordje, dan wat bolletjes ijs, steek daar nog een halve kletskop in en verkruimel de andere helft erover.
  • Leg er wat muntblaadjes op (dat is zo’n lekkere combi!) en een toefje slagroom.
Trefwoord bosvruchten, Ijs, Koekje, Munt
Jumbo banner
Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen