Vijgenbladthee zelf maken

Vijgenbladthee zelf maken

Ik heb al een aantal jaren een stekje van een vijgenboom in de tuin staan. Die heb ik als klein stekje gekregen en groeit elk jaar flink bij. Sinds afgelopen zomer heb ik er 5 vijgen van kunnen oogsten, whoopwhoop!! Ik word zo blij van zelf geoogst fruit of groenten. 

In de nazomer kwamen er weer een aantal vruchten aan één tak maar ik verwacht niet dat die dit jaar nog rijp gaan worden. Ook hoor ik via volgers op Instagram (waar ik mijn mooie vijgenboompje weleens deel), dat ze helemaal geen vruchten krijgen en niet begrijpen hoe dat komt. Waarom je geen vijgen aan je boom krijgt dat weet ik niet, maar ik kan je wel delen hoe je alsnog iets moois en gezonds van je vijgenboom kunt telen in de vorm van vijgenbladthee.

Gezondheidsvoordelen van vijgenbladeren volgens de Chinese voedingsleer

  1. Het zorgt voor gezonder bloed doordat er natuurlijke triglyceriden in zitten wat goed is voor je cholesterolgehalte, het beschermt daarmee tegen hart- en vaatziekten.
  2. Het zorgt door natuurlijke insuline voor een betere stabiliteit in je bloedsuiker. 
  3. Verlaagt je bloeddruk.
  4. Goed tegen aandoeningen van de luchtwegen. 

Vijgenbladthee zelf maken

Vijgenbladthee zelf maken

Knip alleen het blad af en niets van het steeltje. Kies gave, mooie bladeren en was ze eerst goed onder de kraan. Droog ze af en leg ze dan te drogen tussen bijvoorbeeld keukenpapier met een dik boek er op. Zo laat je het een tijdje drogen (ik heb ze er onder gelegd net voordat ik een week op vakantie ging). Als ze redelijk gedroogd zijn dan kun je ze in de oven doen. Verwarm de heteluchtoven voor op 50 graden en doe ze er zo’n half uur in. De bladen zijn dan knapperig en je kunt zo heel makkelijk verkruimelen. 

Vijgenbladmelk

Je ziet waarschijnlijk wat druppels melkachtige vloeistof uit de takjes komen. Deze zijn heel goed voor je huid. Tegen eczeem, wratten maar ook voor een mooie, stralende huid. 

Zo kun je extra genieten van je vijgenboom!

Liefs Renée

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven