Happen van mais en spek

Happen van mais en spek

Deze heerlijke happen van mais en spek zijn werkelijk fantastisch!! Ik heb ze voor een vrijdagmiddagborrel gemaakt en zo van genoten! Dat zoete van de verse mais samen met de kruidenboter en gegrilde spek is een perfecte combinatie. 

De geur alleen al

Ik had een biologische maiskolf recht van het boerenland en het leek me zo leuk om daar borrelhapjes mee te maken. Nou zijn het flinke borrelhappen geworden dus servetten zijn wel gewenst :), maar de geur van mais en daarna van gegrilde spek doordrong binnen notime heel de kamer. Je ziet dat Siena, onze golden retriever, er moeite mee had om er vanaf te blijven, haha. 

Happen van mais en spek

Geen bbq-weer meer?

Maiskolven zijn ook in de herfst nog volop verkrijgbaar, maar dan is het vaak geen bbq-weer meer. Je kunt deze happen van mais en spek ook heel prima eerst koken en daarna grillen in de grillpan. Het recept is daarop aangepast. 

Happen van mais en spek

Happen van mais met spek

Deze heerlijke borrelhappen met kruidenboter en spek zijn een echte traktatie!!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
Porties 8 happen

keukenapparatuur

  • 1 grillpan

Ingrediënten
  

  • 1 stuk maiskolf
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 25 gram kruidenboter

Instructies
 

  • Haal de bladeren van de maiskolf af. Kook dan de maiskolf in zijn geheel in zo’n 10 minuten gaar.
  • Snij hem dan in 8 stukken, smeer in met de kruidenboter (zelf maken is nóg lekkerder) en wikkel er een spekje omheen.
  • Bak een paar minuten in een hete grillpan en draai om zodat alle kanten gegrilld worden.
  • Even een tikkie af laten koelen en dan lekker genieten.
Trefwoord Hapjes, Hartige hapjes, Kruiden, mais, spekjes
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven