Pastasalade met carpaccio

Pastasalade met carpaccio

In de lente, zomer en dit geval nazomer, vind ik een pastasalade met rauwkost heerlijk! Volgens de traditionele Chinese voedingsleer (TCV) is het beter om niet teveel rauwkost te eten, maar vooral niet in de herfst, winter en op overige koude dagen. Je lichaam heeft dan teveel energie nodig om het te verwerken en om vervolgens weer op te warmen. Deze pastasalade met carpaccio, cashewnoten, pesto en rauwkost is dus een heerlijk zomers gerecht. 

Rauwkost als bijgerecht

Volgens de TCV kun je prima op warme dagen rauwkost als bijgerecht eten, je lichaam krijgt dan ook de verwarmende voeding binnen waardoor het verbranden net wat makkelijker gaat. Normaal gesproken eet ik tijdens de lunch en het avondeten veel bereide groenten, maar zo af en toe een kleine portie rauwkost moet kunnen. Ik heb in deze pastasalade met carpaccio volkoren pasta gebruikt en gebrande cashewnoten. 

Goede eigenschappen van carpaccio

Hoewel er volgens de TCV aangeraden wordt om zoveel mogelijk natuurlijke voeding te eten, is rundvlees (en dus ook carpaccio) op zijn tijd heel heilzaam. Vandaar dat ik naast vegetarisch ook een paar keer per week vlees eet. Het zorgt voor het opbouwen/versterken van je bloed, levert je meer Qi op en daarmee energie en het heeft een verwarmende functie voor milt en maag. 

Pastasalade met carpaccio

Pastasalade met carpaccio

Deze heerlijke pastasalade met pesto en carpaccio is goed voor 200 gram groenten per portie en ideaal als avondgerecht of lunch.
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
calorieën 560 kcal

Ingrediënten
  

  • 125 gram kleine volkoren pasta
  • 100 gram carpaccio
  • 50 gram pesto
  • 50 gram gemengde sla
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram komkommer
  • 3 takjes verse basilicum
  • 25 gram cashewnoten
  • 2 el. caesardressing

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar volgens verpakking.
  • Maak alle rauwkost schoon en snij klein.
  • Rooster de cashewnoten mooi bruin in een droge koekenpan (olie is niet nodig).
  • Pak een mooi groot bord en leg daar de blaadjes sla op. Spoel de pasta eventueel koud af (ik vind lauwwarm altijd ook lekker, dus is geen noodzaak), meng met de pesto en leg bovenop de sla.
  • Leg alle rauwkost op de salade, leg de plakjes carpaccio er op en verdeel de dressing daar overheen. De blaadjes basilicum kun je nog verdelen en als laatste leg je de cashewnoten erbij. Eet smakelijk!
Trefwoord carpaccio, Cashewnoten, komkommer, Pasta, Pesto, tomaten
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven