Een oosterse salade met vis gaat er bij mij eigenlijk altijd wel in! Maar sinds ik volgens de Chinese voedingsleer eet, hou ik het eten van salades en rauwkost beperkt tot warme, zomerse dagen. Godzijdank hebben we een nazomer! 🙂
Oosterse smaken
Ik vind de simpele, hartige keuken van de Japanners heerlijk! Ik eet namelijk niet graag pittig maar wel hartig en daardoor vind ik de Aziatische gerechten zo lekker. Ze zijn simpel, bevatten vaak veel groenten, verse kruiden en aromatische sausjes.
Vegetarisch of beter met vis
Deze oosterse salade met vis is een keer niet vegetarisch. Ik eet flexitarisch, wat wil zeggen dat ik af en toe vlees en vis eet maar heel regelmatig vegetarisch en een enkele keer (per geluk) vegan. Vanuit de Chinese voedingsleer wordt een veelal plantaardig dieet geadviseerd maar de voordelen van vis, vlees en eieren wordt ook, met mate, zeker beschreven.
Oosterse salade met vis
keukenapparatuur
- 1 kaasschaaf
Ingrediënten
- 150 gram wortel (julienne)
- 175 gram sojaboontjes
- 100 gram gerookte zalm
- 100 gram garnalen
- 2 stuks eieren
- 100 gram zeewiersalade
- 1 stuk komkommer
- 5 takjes verse koriander (of peterselie)
- 2 tl. sesamzaadjes
Ingrediënten voor de dressing
- 2 el. sojasaus
- 1 tl. honing
- 0,5 teen knoflook
- 0,5 tl. gemberpoeder
- 1 tl. sesamolie
Instructies
- Kook de eieren in 5 minuten zacht.
- Was de komkommer, snij de uiteindes er vanaf en schaaf met een kaasschaaf slierten in de lengte. Rol de slierten op en zet neer op een groot bord.
- Pers de knoflook of snij heel klein. De dressing maak je vervolgens door alle ingrediënten te mengen en een beetje van de sesamzaadjes er op te strooien.
- Leg alle verdere ingrediënten op het bord erbij en doe er wat verse koriander bij als je dat lust (anders kun je ook peterselie gebruiken bijv.).
- Leg de eieren op de salade en strooi nog wat sesamzaadjes over het geheel heen. Serveer met het bakje met dressing.