Aspergesoep met bladerdeegstengels

Romige aspergesoep

Deze heerlijk romige aspergesoep met bladerdeegstengels heb ik gemaakt voor de Paasbrunch, ik vind het altijd heerlijk om ook een klein soepje en wat warme hapjes bij de brunch te serveren. De bladerdeegstengels kun je natuurlijk ook altijd apart maken, voor bij een borrel of ander soeprecept. De kcal. per kom zijn inclusief één bladerdeegstengel.

Het voordeel van deze romige aspergesoep met bladerdeegstengels is dat je hem het hele jaar door kunt maken want ik heb asperges uit een pot gebruikt. Witte asperges zijn in het seizoen van half april tot eind juni en ik eet ze maar een paar keer per jaar omdat ik ze ook wel erg duur vind altijd. Dit recept is dus budgetvriendelijk en ook nog steeds hartstikke lekker. 

Romige aspergesoep

Romige aspergesoep met bladerdeegstengels

Heerlijke aspergesoep die je het hele jaar door kunt maken! 100 gram groenten per kom.
Nog geen beoordeling
Bereiding 35 minuten
Gang Soep, voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4
calorieën 150 kcal

keukenapparatuur

  • 1 garde
  • 1 blender/keukenmachientje (of staafmixer)

Ingrediënten
  

  • 2 potten witte asperges (160 gram per pot)
  • 1 stuk kippenbouillonblokje (minder zout)
  • 0,5 stuk gele ui
  • 10 gram platte peterselie
  • 5 gram verse bieslook
  • 75 ml. kookroom
  • 20 gram boter
  • 17 gram bloem
  • 300 ml. water

Voor de bladerdeegstengels:

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 2 plakjes prosciutto
  • 1 stuk ei
  • 1 el. maanzaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hou een halve pot van de asperges apart, de rest van de asperges gaan in de blender met de peterselie. Hou van beide potten het vocht apart!
  • Doe 300 ml. water en het bouillonblokje in een pan en verwarm dit.
  • Snipper de ui en bak in wat olie (in een andere pan) glazig. Doe er dan het gemalen aspergemengsel bij en haal van het vuur.
  • Snij de plakjes bladerdeeg in 4 stroken. Tussen 2 stroken gaat een half plakje prosciutto, draai dan rond en plak de uiteindes aan elkaar. Bestrijk met ei en wat maanzaad en bak in 10 minuten af in de oven.
  • In een andere pan ga je de roux maken. Smelt de boter en voeg al roerende met een garde de bloem toe. Dit moet gaar worden dus je bakt het zachtjes voor zo’n 2 minuten.
  • Voeg dan scheutje voor scheutje het aspergevocht toe en blijf roeren tot het is opgenomen. Doe dit ook met de bouillon.
  • Voeg dan de soep aan het ui-aspergemengsel toe samen met de kookroom.
  • Uiteindelijk voeg je ook de achtergehouden asperges in stukjes toe en de gesneden bieslook. Maak alles goed warm.
Trefwoord Asperges, bladerdeeg, Romig
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven