Een gezonde variant van de echte big mac is deze big mac wrap. Ik heb al in geen tijden een big mac op, toen ik voorheen volleybalde aten we na een uitwedstrijd altijd een extra groot big mac menu. En dan daarna de kroeg in. Ik volleybal niet meer en ben niet vies van een avondje junkfood maar vind het ook heel erg leuk om gezondere varianten te maken die je op elke dag van de week kunt eten.
Vegetarische big mac
Deze big mac wrap heb ik vegetarisch gemaakt met vegetarisch gehakt. Ook heb ik 30+ kaas gebruikt. Hierdoor zitten er veel minder verzadigde vetten in dit gerecht. Uiteraard kun je ook kiezen voor vleesgehakt en 48+ kaas. Die kaas smelt veel beter omdat er meer vet in zit dus dat is natuurlijk meteen ook lekkerder, maar dan wordt het niet meer zo’n gezonde variant.
Gezonde junkfood
Ik heb al meerdere recepten gemaakt waarbij ik junkfood ombouw tot een gezonde maaltijd. Zo heb ik loaded fries met guacamole, gezonde tortillaschotel, shoarmaschotel en een frietje kapsalon. Vind jij het ook leuk om ongezonde junkfood om te bouwen tot iets wat gezonder is maar nog steeds superlekker? Wat maak je dan? Laat het me weten onderaan deze pagina in het opmerkingenveld. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën.
Big mac wrap
keukenapparatuur
- 4 prikkers
Ingrediënten
- 4 stuks volkoren wraps medium
- 150 gram vegetarisch rul gehakt
- 75 gram geraspte 30+ kaas
- 1 stuk ui
- 200 gram cherrytomaatjes
- 2 el. augurkenblokjes
- 2 el. samba saus
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Maak de ui schoon en snij in ringen. Bak bruin in een beetje vloeibaar bakboter.
- Was ondertussen de cherrytomaatjes en snij klein, doormidden of in vier.
- Leg een wrap op een ovenrooster en vul deze met het gehakt, ui, tomaten, saus, augurk en geraspte kaas. Vouw dubbel en steek er een prikker in. Doe dit voor alle wraps (je kunt ook steeds een wrap per persoon afbakken zodat ze warm blijven).
- Zet voor zo’n 8 minuten in de voorverwarmde oven.