Deze gezonde shoarmaschotel ziet er heel lekker uit toch? Als je gasten krijgt (of gewoon zelf nog meer van je weekendmaaltijd wilt genieten) is dit een leuke manier om het te serveren. Deze variant op een regulier broodje shoarma heb ik gezonder gemaakt door volkoren pitabroodjes te gebruiken, tzatziki te maken i.p.v. knoflooksaus en de shoarma van kip te maken en zelf te kruiden. Hierdoor zit er geen extra toegevoegd zout in.
De tzatziki maak je heel makkelijk zelf en de kipshoarma is ook echt niet veel werk, je bent alles bij elkaar al in 25 minuten klaar. De marinade die ik voor de kip heb gebruikt kun je ook gebruiken voor ander vlees of vegetarische vervangers bijvoorbeeld. Ik heb er verse koriander bij geserveerd maar als er eters bij zitten die dat niet lusten (je haat het of je houdt ervan) kun je altijd verse peterselie gebruiken. Geniet van deze heerlijke gezonde shoarmaschotel.
Gezonde Shoarmaschotel
Ingrediënten
- 4 stuks volkoren pitabroodjes
- 1 stuk paprika
- 100 gram ijsbergsla
- 1 stuk rode ui
- 15 gram verse koriander (of platte peterselie)
Voor de tzatziki
- 100 gram sojakwark (of reguliere)
- 0,5 stuk komkommer
- 0,5 teen knoflook
- 1 tl. tijm
- 1 el. olijfolie (extra vierge)
- 1 stuk limoen
Voor de kipshoarma
- 250 gram kipfilet
- 2 tl. komijn
- 2 tl. gemalen korianderzaad
- 1 tl. kurkuma (of kerrie)
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 tl. gedroogde peterselie
- 1 teen knoflook (geperst of kleingesneden)
Instructies
- Verwarm de oven voor om de pitabroodjes af te bakken (zie verpakking).
- Snij de kip in shoarmareepjes. Pak een schaaltje en pers de knoflook daarin uit, voeg 2 eetlepels plantaardige olie toe en alle kruiden voor de kip. Laat de marinade even intrekken.
- Meng in een schaaltje de kwark met de geperste knoflook. Rasp de komkommer grof, knijp dan uit boven een vergiet en voeg toe aan de kwark. Doe de tijm, peper naar smaak en olijfolie erbij en meng goed.
- Bak de pitabroodjes af.
- Was en snij de paprika en rode ui. Leg in een schaal en zet het schaaltje tzatziki erbij.
- Bak de kip mooi bruin en leg samen met de pitabroodjes in de schaal. Doe er nog een stuk limoen bij en de verse koriander.