Coq-au-vin met witte wijn

Coq-au-vin met witte wijn

Ook deze coq-au-vin met witte wijn heb ik weer in de slowcooker gemaakt. Dat vind ik echt ideaal, je hoeft er niet naar om te kijken en het scheelt me ook een hoop gaskosten. Gebruik je gewoon een braadpan? Dan mag je 250 ml. extra water toevoegen aan dit recept en is 1,5 uur stoven voldoende. Dit gerecht is naar mijn mening in elk jaargetijde te eten❤️. Ik ben ook echt dol op stoofpotten, je kunt er veel groenten in verwerken, het is heel makkelijk en als je vlees gebruikt valt het gewoon helemaal boterzacht uit elkaar. Langzaam garen geeft gewoon ontzettend veel smaak. 

Maar ook vegetarische stootpotten zijn erg lekker hoor! Met linzen bijvoorbeeld. Deze coq-au-vin met witte wijn bevat 225 gram groenten per persoon, serveer er een lekkere pastinaakpuree bij en genieten maar!

Coq-au-vin andere foto

Coq-au-vin met witte wijn

Deze lekkere stoofpot bevat 225 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Slowcooker 5 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

keukenapparatuur

  • 1 Slowcooker of braadpan

Ingrediënten
  

  • 2 stuks kippenpoten
  • 4 stuks drumsticks
  • 3 eetlepels bloem
  • 100 gram pancettablokjes
  • 150 gram sjalotten
  • 250 gram wortelen
  • 250 gram bleekselderij
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 stuks laurierblaadjes
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 stuk kippenbouillonblokje (met minder zout)
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml. volle witte wijn

Instructies
 

  • Snij de kippenpoten doormidden.
  • Doe in een diep bord de bloem en bedek alle stukken kip ermee.
  • Verwarm wat vloeibaar boter in de braadpan en bak de kip in twee delen bruin.
  • Ondertussen maak je alle groentes schoon en snij in grove stukken. De champignons kun je ook later doen. 
  • Doe de gebakken kip in de slowcooker (nog niet aan zetten), giet het overtollige vet uit de braadpan weg en bak in de pan de pancetta, ui, bleekselderij en wortel aan in de knoflook. Voeg ook de tijm toe en wat peper.
  • Voeg dit toe aan de slowcooker en doe ook de laurier er alvast bij. In de braadpan doe je de bouillon en de wijn, maak even warm.
  • Zet ondertussen de slowcooker op stand laag.
  • Giet dan de wijn-bouillon over de ingrediënten en laat 4 uur stoven.
  • Dan doe je de gesneden champignons erbij en laat nogmaals een uur stoven.
  • Als het klaar is vergeet dan niet de laurierblaadjes er nog uit te halen.
  • De saus blijft dun trouwens, mocht je die in willen dikken dan kun je in de braadpan een roux maken met het vocht of allesbinder/maïzena gebruiken.
Trefwoord Kip, Stoofpot, Witte wijn

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven