De 6 leukste cadeaus voor foodies

selfie foodie

Wat is eigenlijk een foodie? 

Om te weten wie je deze cadeaus kan gaan geven moet je eerst weten wat nu eigenlijk de definitie is van een foodie. Iedereen zal daar zijn of haar eigen ideeën over hebben. In mijn beleving ben je een foodie als je meer dan gemiddeld geïnteresseerd bent en ontzettend geniet van…….jawel, eten. En van uit eten gaan en vaak ook van het zelf maken van gerechten. Hoewel dat laatste niet perse het geval hoeft te zijn. Ik ben zelf een foodie (vandaar ook een foto van mezelf, haha) en heb echt geen zin om hele middagen in de keuken te staan voor één maaltijd. Maar ik geniet wel van het maken van makkelijke maaltijden en ook enorm van uit eten gaan. Een bon van een gezellig restaurant zou dus ook een goed cadeau voor een foodie kunnen zijn!

De 6 cadeaus waar een foodie heel blij van wordt!

Nu hoor ik je denken “waarom 6 en niet 10 of 5?”. Ik wilde eigenlijk wel voor 5 gaan maar ik kreeg de ideeën niet gedownsized naar 5. En 10 stuks vind ik dan weer te veel, dan is het niet meer echt overzichtelijk. Want ik kan er serieus ook met gemak 20 bedenken hoor, als ik gewoon kijk naar wat ik allemaal wil hebben :). Ik zal mijn top 6 hieronder voor jullie in willekeurige volgorde laten zien en uitleggen.

  • Een degelijke massief houten plank

Een houten plank is ontzettend handig om je deegjes op te maken (ik vind dat veel fijner dan op je aanrechtblad), om borrelhapjes op te serveren en denk ook eens aan een langzaam gegaard stuk vlees wat je op zo’n plank mooi op tafel zet.

Snijplanken hout
  • Een staafmixer

Ik was even aan het twijfelen tussen een staafmixer en een slowcooker maar ik ben toch hiervoor gegaan. Dit is natuurlijk een stukje goedkoper om te geven en in mijn beleving een must voor elke foodie. Ik gebruik hem zo vaak! Voor pastinaakpuree, soep, sausjes en zelfs desserts. 

Staafmixerset
  • Weckpotten

Met weckpotten kun je fruit en groenten op een makkelijke manier wecken (conserveren) en dat is altijd leuk om zelf te doen. Bijvoorbeeld je eigen atjar maken. Daarnaast gebruik ik zelf weckpotten ook om pasta, rijst en couscous in te bewaren (dat staat ook leuk in de keuken) maar ook om bijvoorbeeld op een leuke manier koekjes en theezakjes te presenteren. Die laat ik gewoon zo op de eettafel of salontafel staan. Hartstikke gezellig meteen. 

weckpotten
  • Placemats

Ik denk dat je elke foodie een groot plezier doet met een mooie set placemats. Ik heb er persoonlijk iets van 6 verschillende varianten en vind het superleuk om te variëren met het soort keuken. Als ik dus sushi maak (of gewoon laat bezorgen ;)) gebruik ik bamboo-placemats. Als ik een heerlijke stoofpot maak dan gebruik ik gevlochten, naturel placemats, dat vind ik dan bourgondisch ogen. Enzovoorts!

Placemats
  • Drankkaraf

Een mooie karaf om water in te serveren (of andere dranken) is ook een top cadeau voor een foodie. Als je veel tijd aan je eettafel besteed dan is een glaasje water heerlijk. En bovendien hoef je niet steeds op te staan om extra water te pakken, iedereen kan gewoon gezellig blijven zitten en er een lange avond van maken. 

Waterkaraf chique
  • Kaarsenhouders

Kaarsen geven direct sfeer aan je eettafel, net als mooie placemats vind ik dit echt onmisbaar. Of je er nu led-kaarsen in doet of echte dat maakt niet uit. Je krijgt een heerlijk warm licht en niet te fel. Heerlijk voor de komende donkere maanden. 

Kaarsenhouders

Hopelijk heb ik je op goede ideeën gebracht (voor je eigen verlanglijstje of voor een ander). In mijn webshop vind je ook nog wat e-books, sommige zelfs gratis. Als je die uitprint en samen met een tegoed voor een etentje bij jou thuis geeft dan springt elke foodie een gat in de lucht. Geniet van de feestdagen!

Liefs Renée

2 gedachten over “De 6 leukste cadeaus voor foodies”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven