Even een recept tussendoor zonder koolhydraten. Niet dat ik er wat tegen heb, in tégendeel!! 😅 Ik ben ervan overtuigd dat een goede portie koolhydraten in een gebalanceerd voedingspatroon past maar ik vond dit gerecht zo gewoon al af! Heel simpel en ziet er meteen (een tikkie 😉) culinair uit toch? Ook als voorgerecht ga ik dit lekker eens op tafel zetten, dan wel met een stuk minder puree ☺️💚.

Erwtenpuree, kabeljauwhaas en hazelnootcrumble
Een bijzonder en culinair recept op basis van erwten met 260 gram groenten per portie.
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht, voorgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen
calorieën 450 kcal
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer (of klein keukenmachientje)
Ingrediënten
- 500 gram erwten (diepvries)
- 200 mililiter magere Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teen knoflook
- 1 stuks sjalot (gesnipperd)
- 5 takjes platte peterselie
- 1 klontje boter
- 2 stuks kabeljauwhaas (evt. uit de diepvries)
Hazelnootcrumble:
- 1,5 eetlepel hazelnoten (fijngehakte)
- 1 eetlepel broodkruim (of Panko)
Instructies
- Kook de erwten gaar in ongeveer 5 minuutjes.
- Bak het gesnipperde uitje en de geperste of kleingesneden knoflookteen even aan in een beetje olie en doe het vervolgens samen met de erwten in een kom (ik vind het altijd lekker wat hele erwtjes eruit te houden).
- Doe er de citroensap, evt. wat peper, de blaadjes peterselie, yoghurt en een klontje boter bij en maak er met de staafmixer een puree van.
- Bak de kabeljauwhaasjes (of andere witvis) kort gaar en bruin.
- Je mengt de fijngehakte hazelnoten met broodkruim voor de hazelnootcrumble. Dit bak je bruin in een droge pan.
- Doe de puree op een bord, dan wat hele erwtjes er op. Leg daar bovenop de vis en daarop de hazalnootcrumble.
Trefwoord Erwten, Hazelnoot, Kabeljauw, Puree, Vis
