Erwtenpuree, kabeljauwhaas en hazelnootcrumble

Erwtenpuree, kabeljauwhaas en hazelnootcrumble

Deze erwtenpuree, kabeljauwhaas en hazelnootcrumble hebben wij een keer op een doordeweekse dag gegeten als avondmaaltijd. Ik dacht ‘even een recept tussendoor zonder koolhydraten’. Niet dat ik er wat tegen heb, in tegendeel! Ik ben ervan overtuigd dat een goede portie koolhydraten in een gebalanceerd voedingspatroon past, maar ik vond dit gerecht zo gewoon al af! Heel simpel eigenlijk, maar het ziet er meteen een tikkie culinair uit, toch? Ook als voorgerecht ga ik deze erwtenpuree, kabeljauwhaas en hazelnootcrumble eens op tafel zetten als ik eters krijg. Dan pak ik een halve portie per persoon. Uiteraard kun je ook andere vis gebruiken en kabeljauwhaas uit de diepvries gebruiken. 

Ben jij ook dol op koolhydraten en wil je dat blijven eten maar toch naar een gezonder eetpatroon? Kijk dan eens naar de zelfstudie ‘gezond eten, voor de echte lekkerbek’. Daarin leer je alles over welke voedingsstoffen je nodig hebt en hoe je op een makkelijke, en vooral smakelijke, manier gezond kunt eten. 

Erwtenpuree, kabeljauwhaas en hazelnootcrumble

Erwtenpuree, kabeljauwhaas en hazelnootcrumble

Een bijzonder en culinair recept op basis van erwten met 260 gram groenten per portie.
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, voorgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen
calorieën 450 kcal

keukenapparatuur

  • 1 Staafmixer (of klein keukenmachientje)

Ingrediënten
  

  • 500 gram erwten (diepvries)
  • 200 mililiter magere Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuks sjalot (gesnipperd)
  • 5 takjes platte peterselie
  • 1 klontje boter
  • 2 stuks kabeljauwhaas (evt. uit de diepvries)

Hazelnootcrumble:

  • 1,5 eetlepel hazelnoten (fijngehakte)
  • 1 eetlepel broodkruim (of Panko)

Instructies
 

  • Kook de erwten gaar in ongeveer 5 minuutjes. 
  • Bak het gesnipperde uitje en de geperste of kleingesneden knoflookteen even aan in een beetje olie en doe het vervolgens samen met de erwten in een kom (ik vind het altijd lekker wat hele erwtjes eruit te houden). 
  • Doe er de citroensap, evt. wat peper, de blaadjes peterselie, yoghurt en een klontje boter bij en maak er met de staafmixer een puree van.
  • Bak de kabeljauwhaasjes (of andere witvis) kort gaar en bruin.
  • Je mengt de fijngehakte hazelnoten met broodkruim voor de hazelnootcrumble. Dit bak je bruin in een droge pan.
  • Doe de puree op een bord, dan wat hele erwtjes er op. Leg daar bovenop de vis en daarop de hazalnootcrumble.
Trefwoord Erwten, Hazelnoot, Kabeljauw, Puree, Vis
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven